Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Verandermanagement: training en coaching

Verandermanagement: training en coaching. Wil je meer inzicht in veranderingsprocessen en verandermanagement? Jouw kennis en vaardigheden vergroten in het aansturen van veranderingen?

Wij verzorgen de training of cursus leidinggeven aan veranderingen middels een maatwerktraject.

Dit kan in groepsverband maar ook door individuele coaching.

leidinggeven aan veranderingen training

Neem meteen contact op!

Wil je leren om leiding te geven aan verandering? Aarzel niet langer maar schrijf je meteen in voor de training! Natuurlijk heb je nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer je contact met ons opneemt, zetten wij alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij! Je kunt jouw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Ontvang onze aanbieding

Voor wie is de training geschikt?

Je bent leidinggevende en je wilt jouw vaardigheden in het leidinggeven aan veranderingen vergroten. Hoe signaleer je veranderde behoeften in de markt of de organisatie? Hoe zorg je ervoor dat organisatiebehoeften worden vervuld? Hoe neem je het team of de medewerkers mee bij veranderingsprocessen? Hoe buig je weerstand om in positieve energie? Hoe begeleid je medewerkers tijdens het veranderingsproces?

De training is bestemd voor leidinggevenden in het hoger en middenkader die:

 • Hun kennis en inzicht willen vergroten wanneer het gaat over leidinggeven aan veranderingen
 • Inzicht willen hebben in veranderingsprocessen
 • De fasen van organisatieverandering willen leren herkennen en hierop op de juiste wijze leren acteren
 • Oog willen hebben voor en begrijpen wat verandering teweegbrengt bij medewerkers
 • Veranderingen als kans willen zien en niet als bedreiging
 • Zich bewust willen worden van de eigen belangrijke rol bij het aansturen van veranderingen
 • Op overtuigende wijze willen communiceren ook als er negatieve veranderingen zijn binnen de organisatie

Inhoud van de training: leerdoelen verandermanagement

Je bepaalt voor een groot deel zelf de inhoud van de training. Wij stellen namelijk jouw leerdoelen centraal als basis voor de inhoud van de training. Of je nu een individuele training volgt of een 1-daagse groepstraining: maatwerk staat bij ons voorop!

Mogelijke leerdoelen voor de training zijn:

 • Fasen in het veranderingsproces

  Organisatieverandering gaat in fasen. Voor leidinggevenden en directies is het kennen van de veranderingsfasen belangrijk. Nog belangrijker is: herkennen in welke fase van verandering jouw organisatie zich bevindt. Lees ook: fasen bij veranderingsproces.

 • Begeleiden van medewerkers bij organisatieverandering

 • Verandering van de bedrijfscultuur of organisatiecultuur

  Verandering van de organisatiecultuur of bedrijfscultuur is een aspect van de interne communicatie en de identiteit van jouw bedrijf. Wat voor bedrijfscultuur heb je eigenlijk? Wat zijn de sterke en zwakke elementen van deze organisatiecultuur? Welke verandering heb je voor ogen? Lees ook:  cultuurverandering.
 • Bovenstroom en onderstroom bij veranderingen

  Organisatieverandering wordt vaak aangekondigd door het management als zijnde een utopie die daaropvolgend bereikt zou worden. Echter: dit is geenszins het geval. Veranderingen kunnen een negatieve weerslag hebben in de organisatie en een grote rol spelen bij motivatie en demotivatie van de medewerker. Lees ook:  bovenstroom en onderstroom bij organisaties

 • Organisatieverandering: wanneer noodzakelijk

  Organisatieverandering: waarom is het noodzakelijk? En wanneer is organisatieverandering zinloos? Lees ook: gedragsverandering in organisaties en  organisatieverandering

 • Demotivatie personeel bij reorganisatie of fusie

  Demotivatie van personeel bij een fusie of reorganisatie komt vaker voor dan we denken. Hoe komt dat? Wat zijn de oorzaken? En hoe kunnen we dat voorkomen? Lees ook:  demotivatie medewerker door reorganisatie of fusie en belemmeringen bij organisatieveranderingen.

 • Positieve en negatieve veranderingen

  Veranderingen zijn zowel in een organisatie als in het persoonlijk leven van mensen niet te vermijden. Echter: het maakt een groot verschil of het positieve veranderingen of negatieve veranderingen betreft.

  Er zijn positieve veranderingen zoals promotie, baanverandering, het krijgen van een nieuwe woning of een gezin. Maar er zijn ook tal van negatieve veranderingen die grote impact op jouw medewerkers (of jezelf) kunnen hebben. Veranderingen ervaren we doorgaans als moeilijk wanneer ze negatief zijn. Een paar kenmerken van een negatieve verandering:

  • We worden bedreigd in onze zekerheden 
  • Ons verwachtingspatroon is anders
  • Het heeft invloed op ons behoeftenpatroon
  • We hebben er niet zelf voor gekozen: een ander heeft beslist
  • We hadden het zelf graag anders gezien
 • Negatieve houding t.o.v. veranderingen

  Redenen waarom men een negatieve houding zou kunnen hebben ten aanzien van veranderingen:

  • Men ervaart minder vrijheid en meer controle en toezicht
  • Verlies van waardevolle collega's
  • Men heeft het gevoel dat men er op achteruit gaat
  • Soms verlies van baan of van functie
  • Men voelt zich aan de kant gezet of niet gehoord

Leerdoelen training verandermanagement

Individuele coaching gericht op verandermanagement

Een individuele maatwerktraining gericht op jouw situatie en in jouw omstandigheden biedt een hoog rendement. Tijdens de eerste sessie stellen wij samen met jou de leerdoelen vast voor jouw coachingstraject. Jouw traject wordt ‘op maat’ aangeboden.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • Jouw rol als leidinggevende bij veranderingsprocessen
  • Jouw sterke punten en valkuilen bij veranderingen
  • Jouw persoonlijke communicatie (sterke punten en valkuilen)
  • Inzicht in de stijl van leidinggeven die je het meeste hanteert
  • Jouw persoonlijke leerdoelen inzake verandermanagement
 • Duur

  De duur van een individueel coachingstraject gericht op verandermanagement is 5 sessies van 1,5 uur. Combinaties zijn mogelijk met andere trainingen voor leidinggevenden.

 • Investering

  Voor de individuele sessies hanteren wij onze sessieprijzen. De prijzen hangen voornamelijk af van de locatie waar het traject wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

Individuele coaching gericht op verandermanagement

Combinatie met andere leiderschapstrainingen: maatwerk

Zowel in de groep als individueel kunnen wij een maatwerktraining samenstellen waarin andere onderwerpen zijn opgenomen. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

Start en planning van de training

Zodra wij jouw inschrijving ontvangen, neemt ons bedrijfsbureau contact op met jou om alle sessies vast te leggen. De planning van een traject hangt af van jouw agenda en de agenda van onze trainers. 

Omgaan met veranderingen

Zit jouw organisatie in een fase van omvangrijke veranderingen? Faciliteer dan de training omgaan met veranderingen voor jouw medewerkers.

Training omgaan met veranderingen

1-daagse training leidinggeven aan veranderingen (incompany)

Wanneer meerdere leidinggevenden uit jouw organisatie een training verandermanagement willen volgen, kunnen wij een groepstraject voor jou samenstellen. De training voert De Steven incompany uit in geheel Nederland. Deze training is bestemd voor zowel het hoger als het middenkader van jouw organisatie.

 • Werkwijze

  De 1-daagse training voeren wij uit in groepsverband. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op jouw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie van jouw leidinggevenden.

 • Duur

  De training duurt 1 dag. We starten om 9.30 uur en de training eindigt om 16.00 uur.

 • Groepsgrootte

  Uitgaande van een 1-daagse training, werken wij met groepen van maximaal 8 personen.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

 • Locatie

  Je kunt de training volgen op onze locaties te Amersfoort of Hoogeveen. We kunnen de training ook op jouw locatie uitvoeren.

Training leidinggeven aan veranderingen of verandermanagement

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.