Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Outplacement: individuele aanpak

Outplacement op individuele basis verzorgen wij voor jou waarbij persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en er samen voor gaan de sleutelwoorden zijn. Zit jij in een situatie waar ontslag dreigt? (hetzij verwijtbaar, hetzij niet-verwijtbaar of om redenen van bedrijfseconomische aard of reorganisatie).  Kies dan niet voor strijd, maar kies voor jou toekomst! Met andere woorden: probeer snel tot een deal te komen met jouw huidige werkgever zodat jij je volledig kunt richten op jouw nieuwe loopbaan.

Wat is outplacement?

Outplacement is samen met een coach/loopbaanadviseur op zoek gaan naar een nieuwe baan. Ieder outplacementtraject verloopt op een andere manier. Aan de voorkant is niet altijd vast te stellen hoe een outplacement zal verlopen. Misschien heb je meer begeleiding nodig om te leren omgaan met verlies van werk. Of wellicht is het voor jou belangrijk dat we meer aandacht geven aan sollicitatietraining  of aan het inventariseren van jouw talenten en competenties. Middels een intake kunnen we een inschatting maken waarna we een gericht programma kunnen vaststellen.

Outplacement is jou begeleiden naar een andere baan. Dat betekent niet dat wij die baan voor jou vinden maar dat wij jou helpen om een baan te vinden. Jij moet het zelf doen. Onze rol is actief meedenken, sparren en begeleiden bij het vinden van de baan. Outplacement is dus ook samenwerken. Jij zoekt en wij begeleiden jou bij de zoektocht. Jij neemt jouw verantwoordelijkheid en jij stelt je actief op. Wij doen dat ook!

Outplacement individueel

Waar?

Outplacement voeren wij uit op onze locaties te Amersfoort en Hoogeveen.

Duur

Hoe lang duurt een outplacement? De duur van een outplacementtraject hangt van diverse factoren af.

 • Voor fase A zoals hierna omschreven rekenen wij 15 uur inclusief voor- en nawerk, uitwerking van de testen. Daarbij zijn 9 contacturen inbegrepen.
 • Voor fase B (sollicitatietraining en netwerktraining) rekenen wij 6 uur (inclusief voor- en nawerk).
 • Fase C kunnen we zo lang en breed maken als je zelf maar wilt. Voor een deel is de duur van fase C  afhankelijk van het outplacementbudget dat jij met de werkgever overeengekomen bent.  De duur stellen we samen met jou vast.  Wil je advies over de duur van jouw outplacement? Dat kan middels een adviesgesprek!

In veel gevallen is het budget voor outplacement vastgesteld en proberen wij een programma te maken dat binnen het gestelde budget zo effectief mogelijk is.

Waarom kies je voor outplacementbureau De Steven?

 • De Steven biedt outplacement aan op zeer kleinschalig niveau. Wij zijn geen fabriek waar wekelijks 50 kandidaten binnenkomen. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staat voorop.
 • Wij staan erop dat de coach / loopbaanadviseur met jou een wederzijdse klik ervaart en de kans van slagen groot acht, alvorens aan het traject te beginnen. Is dat niet het geval? Niet aan beginnen!
 • De combinatie met onze trajecten gericht op Persoonlijke Ontwikkeling kunnen doorslaggevend zijn bij het succes van het vinden van een baan.
 • Bij ons ben je nooit jouw outplacementbudget kwijt, zelfs niet al vind je binnen twee dagen werk. We zetten het dan in voor training gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Tips werkgever en werknemer bij outplacement

Arbeidsconflict en ontslag

Is er sprake van een ontslagsituatie en ben jij als werkgever en werknemer verwikkeld in een arbeidsconflict? Lees onze tips.

Arbeidsconflict en ontslag

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Hierna treft het raamwerk van een outplacementtraject zoals het er uitziet in de grote lijn:

Fase A: inventarisatie loopbaan

 • Afscheid van de vorige werkgever

  De begeleiding bij het afscheid nemen van de vorige werkgever is erg belangrijk. Immers: ontslag is een rouwproces in de meeste gevallen. Uiteraard is de intensiteit heel verschillend. Heb jij zelf een keuze gemaakt om te vertrekken of heb je op staande voet ontslag gekregen? Van belang is – zeker wanneer de fase van netwerken en solliciteren begint – dat deze verwerking zo goed mogelijk heeft plaatsgevonden.

 • Jouw profiel en mogelijkheden in kaart

  Een belangrijk onderdeel in het traject is het maken van een persoonlijk marketingprofiel. Een persoonlijk marketingprofiel geeft inzicht in: ambities, drijfveren, loopbaanwaarden en motivatoren, vaardigheden, kennis en persoonlijke eigenschappen:

  • Wie ben jij?
  • Over welke eigenschappen beschik jij?
  • Welke vaardigheden heb je in huis?
  • Welke opleidingen heb je genoten?
  • Wat is jouw werkervaring?
  • In welke organisatiecultuur pas je het beste?
  • Onder welk type leidinggevende functioneer je het beste?
  • Past een leidinggevende functie bij en zo ja: in wat voor soort leidinggevende functie pas je het beste?
  • In hoeverre past ondernemerschap bij jou en als dat zo is begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap
 • Arbeidsmarktoriëntatie

  Middels het persoonlijk marketingprofiel maken we samen met jou een selectie van mogelijke functies die matchen met het persoonlijk profiel en gaan we bekijken bij wat voor soort organisaties jij het beste zou passen.

 • Netwerkplan

  Op basis van het persoonlijk marketingprofiel wordt een netwerkplan opgesteld. Onze overtuiging is dat 70% van de vacatures via het netwerk gaan en 30% via de reguliere weg. Overigens is onze ervaring dat deelnemers van outplacementtrajecten in aanvang 70% van hun tijd besteden aan het solliciteren via de reguliere weg en dus te weinig met hun netwerk bezig zijn.

  Onderdeel van het netwerkplan is de inzet van social media. Dit kan bijvoorbeeld het opstellen of aanscherpen van het linkedin-profiel zijn.

 • Kansen en risico’s: plan A en B

  Wij helpen om een plan A en een plan B te maken. Plan A is gericht op de meest ideale situatie (functie, reisafstand, gewenste arbeidsomstandigheden, aantal uren). Maar stel plan A komt niet van de grond: hoe ziet plan B eruit en wanneer zet je plan B in werking?

Fase B: training gericht op solliciteren en netwerken

Fase B is gericht op een korte en krachtige individuele training. Hoe schrijf je een sollicitatiebrief, hoe stel je een CV op, hoe voer je een sollicitatiegesprek of een netwerkgesprek.

Sollicitatietraining

Tijdens het outplacementtraject kunnen wij aandacht geven aan gerichte sollicitatietraining. We doen dat opmaat en indien dat nodig is.

Individuele sollicitatietraining 

Training effectief netwerken

Effectief netwerken is doorslaggevend bij het vinden van de juiste baan. De meeste mensen zien er tegenop. Echter: nog steeds is het zo dat de meeste banen via het netwerk vrijkomen.

Training effectief netwerken

Fase C: actief aan de slag!

Fase C ziet er als volgt uit:

 • Aan de slag: netwerken en solliciteren

  Netwerken en solliciteren is het actief onderdeel een outplacementtraject. Op individuele basis zetten we een aantal trainingen in zoals: sollicitatietraining, jouzelf presenteren, effectief netwerken en het gebruik van social media.

 • Voortdurend evalueren

  Outplacement is voortdurend evalueren zeker in de fase wanneer jij aan de slag bent met netwerken en solliciteren.

  • Blijkt in de praktijk ook dat jouw persoonlijke profiel duidelijk en helder is?
  • Word jij op basis van jouw sollicitatiebrieven wel voldoende uitgenodigd en als dat niet het geval is: wordt het tijd om jouw motivatiebrief nogmaals tegen het licht te houden?
  • Hoe verliepen de sollicitatiegesprekken? Zie jij ontwikkelpunten voor jouzelf?
  • Hoeveel netwerkgesprekken heb jij inmiddels gevoerd? Wat heeft dit opgeleverd? Ben je voldoende actief in het aanboren van jouw netwerk? Vind jij jezelf voldoende vaardig in het opbouwen van een netwerk?
  • In hoeverre gebruik je social media bij het opbouwen van een netwerk? Sluit jouw linkedin profiel voldoende aan bij jouw eigen marketingprofiel?

Verwante informatie

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.