Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Outplacement: individuele aanpak

Outplacement op individuele basis verzorgen wij voor u waarbij persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en er samen voor gaan de sleutelwoorden zijn. Zit u in een situatie waar ontslag dreigt? (hetzij verwijtbaar, hetzij niet-verwijtbaar of om redenen van bedrijfseconomische aard of reorganisatie).  Kies dan niet voor strijd maar kies voor uw toekomst! Met andere woorden: probeer snel tot een deal te komen met uw huidige werkgever zodat u zich volledig kunt richten op uw nieuwe loopbaan.

Wat is outplacement?

Outplacement individueelOutplacement is samen met een coach/loopbaanadviseur op zoek gaan naar een nieuwe baan. Ieder outplacementtraject verloopt op een andere manier. Aan de voorkant is niet altijd vast te stellen hoe een outplacement zal verlopen. Misschien hebt u wat meer begeleiding nodig om te leren omgaan met verlies van werk. Of wellicht is het voor u belangrijk dat we meer aandacht geven aan sollicitatietraining  of aan het inventariseren van uw talenten en competenties. Middels een intake kunnen we een inschatting maken waarna we een gericht programma kunnen vaststellen.

Outplacement is u begeleiden naar een andere baan. Dat betekent niet dat wij die baan voor u vinden maar dat wij u helpen om een baan te vinden. U moet het zelf doen. Onze rol is actief meedenken, sparren en begeleiden bij het vinden van de baan. Outplacement is dus ook samenwerken. U zoekt en wij begeleiden u bij de zoektocht. U neemt uw verantwoordelijkheid en u stelt zich actief op. Wij doen dat ook!

Waar?

Outplacement voeren wij uit op onze locaties te Amersfoort en Hoogeveen.

Duur

Hoe lang duurt een outplacement? De duur van een outplacementtraject hangt van diverse factoren af.

 • Voor fase A zoals hierna omschreven rekenen wij 15 uur inclusief voor- en nawerk, uitwerking van de testen. Daarbij zijn 9 contacturen inbegrepen.
 • Voor fase B (sollicitatietraining en netwerktraining) rekenen wij 6 uur (inclusief voor- en nawerk).
 • Fase C kunnen we zo lang en breed maken als u zelf maar wilt. Voor een deel is de duur van fase C  afhankelijk van het outplacementbudget dat u met de werkgever overeengekomen bent.  De duur stellen we samen met u vast.  Wilt u advies over de duur van uw outplacement? Dat kan middels een adviesgesprek!

In veel gevallen is het budget voor outplacement vastgesteld en proberen wij een programma te maken dat binnen het gestelde budget zo effectief mogelijk is.

Waarom kiest u voor outplacementbureau De Steven?

 • OutplacementbureauDe Steven biedt outplacement aan op zeer kleinschalig niveau. Wij zijn geen fabriek waar wekelijks 50 kandidaten binnenkomen. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staat voorop.
 • Wij staan erop dat de coach / loopbaanadviseur met u een wederzijdse klik ervaart en de kans van slagen groot acht, alvorens aan het traject te beginnen. Is dat niet het geval? Niet aan beginnen!
 • De combinatie met onze trajecten gericht op Persoonlijke Ontwikkeling kunnen doorslaggevend zijn bij het succes van het vinden van een baan.
 • Bij ons bent u nooit uw outplacementbudget kwijt, zelfs niet al vindt u binnen twee dagen werk. We zetten het dan in voor training gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Tips werkgever en werknemer bij outplacement

Arbeidsconflict en ontslag

Is er sprake van een ontslagsituatie en bent u als werkgever en werknemer verwikkeld in een arbeidsconflict? Lees onze tips.

Arbeidsconflict en ontslag

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Hierna treft u het raamwerk van een outplacementtraject zoals het er uitziet in de grote lijn:

Fase A: inventarisatie loopbaan

 • Afscheid van de vorige werkgever

  De begeleiding bij het afscheid nemen van de vorige werkgever is erg belangrijk. Immers: ontslag is een rouwproces in de meeste gevallen. Uiteraard is de intensiteit heel verschillend. Hebt u zelf een keuze gemaakt om te vertrekken of hebt op staande voet ontslag gekregen? Van belang is – zeker wanneer de fase van netwerken en solliciteren begint – dat deze verwerking zo goed mogelijk heeft plaatsgevonden.

 • Uw profiel en mogelijkheden in kaart

  Een belangrijk onderdeel in het traject is het maken van een persoonlijk marketingprofiel. Een persoonlijk marketingprofiel geeft inzicht in: ambities, drijfveren, loopbaanwaarden en motivatoren, vaardigheden, kennis en persoonlijke eigenschappen:

  • Wie bent u?
  • Over welke eigenschappen beschikt u?
  • Welke vaardigheden hebt u in huis?
  • Welke opleidingen hebt u genoten?
  • Wat is uw werkervaring?
  • In welke organisatiecultuur past u het beste?
  • Onder welk type leidinggevende functioneert u het beste?
  • Past een leidinggevende functie bij en zo ja: in wat voor soort leidinggevende functie past u het beste?
  • In hoeverre past ondernemerschap bij u en als dat zo is begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap
 • Arbeidsmarktoriëntatie

  Middels het persoonlijk marketingprofiel maken we samen met u een selectie van mogelijke functies die matchen met het persoonlijk profiel en gaan we bekijken bij wat voor soort organisaties u het beste zou passen.

 • Netwerkplan

  Op basis van het persoonlijk marketingprofiel wordt een netwerkplan opgesteld. Onze overtuiging is dat 70% van de vacatures via het netwerk gaan en 30% via de reguliere weg. Overigens is onze ervaring dat deelnemers van outplacementtrajecten in aanvang 70% van hun tijd besteden aan het solliciteren via de reguliere weg en dus te weinig met hun netwerk bezig zijn.

  Onderdeel van het netwerkplan is de inzet van social media. Dit kan bijvoorbeeld het opstellen of aanscherpen van het linkedin-profiel zijn.

 • Kansen en risico’s: plan A en B

  Wij helpen om een plan A en een plan B te maken. Plan A is gericht op de meest ideale situatie (functie, reisafstand, gewenste arbeidsomstandigheden, aantal uren). Maar stel plan A komt niet van de grond: hoe ziet plan B eruit en wanneer zet u plan B in werking?

Fase B: training gericht op solliciteren en netwerken

Fase B is gericht op een korte en krachtige individuele training. Hoe schrijft u een sollicitatiebrief, hoe stelt u de CV op, hoe voert u een sollicitatiegesprek of een netwerkgesprek.

Sollicitatietraining

Tijdens het outplacementtraject kunnen wij aandacht geven aan gerichte sollicitatietraining. We doen dat opmaat en indien dat nodig is.

Individuele sollicitatietraining 

Training effectief netwerken

Effectief netwerken is doorslaggevend bij het vinden van de juiste baan. De meeste mensen zien er tegenop. Echter: nog steeds is het zo dat de meeste banen via het netwerk vrijkomen.

Training effectief netwerken

Fase C: actief aan de slag!

Fase C ziet er als volgt uit:

 • Aan de slag: netwerken en solliciteren

  Netwerken en solliciteren is het actief onderdeel een outplacementtraject. Op individuele basis zetten we een aantal trainingen in zoals: sollicitatietraining, uzelf presenteren, effectief netwerken en het gebruik van social media.

 • Voortdurend evalueren

  Outplacement is voortdurend evalueren zeker in de fase wanneer u aan de slag bent met netwerken en solliciteren.

  • Blijkt in de praktijk ook dat uw persoonlijke profiel duidelijk en helder is?
  • Wordt u op basis van uw sollicitatiebrieven wel voldoende uitgenodigd en als dat niet het geval is: wordt het tijd om uw motivatiebrief nogmaals tegen het licht te houden?
  • Hoe verliepen de sollicitatiegesprekken? Ziet u ontwikkelpunten voor uzelf?
  • Hoeveel netwerkgesprekken hebt u inmiddels gevoerd? Wat heeft dit opgeleverd? Bent u voldoende actief in het aanboren van uw netwerk? Vindt u uzelf voldoende vaardig in het opbouwen van een netwerk?
  • In hoeverre gebruikt u social media bij het opbouwen van een netwerk? Sluit uw linkedin profiel voldoende aan bij uw eigen marketingprofiel?

Verwante informatie

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

 • Wat is talent?
 • Wat zijn kernkwaliteiten?
 • Indeling van kwaliteiten
 • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
 • Kwaliteiten in de koelkast
 • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.