Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Jan Stevens: Coach / trainer

Jan Stevens heeft De Steven opgericht in 2000. Binnen De Steven is Jan als trainer /coach op alle terreinen actief maar daarnaast houdt hij zich bezig met de doorontwikkeling van De Steven.

Achtergrond

Sinds 1989 zit Jan Stevens in het vak van Opleiding, Training en Coaching. Zowel als trainer, hoofd opleidingen, hoofd ontwikkeling (van trainingen), P&O-adviseur, tot commercieel verantwoordelijke. Sinds 2000 is Jan Stevens ondernemer. 

Inmiddels meer dan 30 jaar ervaring dus in het vak van trainer/coach.

Tot de kern komen

Zelf omschrijft Jan zijn aanpak als: tot de kern komen. "Wanneer je de oorzaak niet benoemt en aanpakt dan ben je feitelijk bezig met symptoombestrijding. Dat geldt voor de coach, de P&O-adviseur,  de  interim-manager, de accountant, de jurist. En knelpuntenbestrijders zijn er ook op directie en managementniveau genoeg. Andersom is ´t ook waar: wanneer je de oorzaak en gevolg op tafel weet te krijgen is de training of het coachingstraject doorgaans kort en krachtig".

Jan Stevens

Origineel en eerlijk

Klanten van De Steven waarderen onze originaliteit maar vooral ook de eerlijkheid. ‘Wanneer we iets in vijf sessies kunnen doen, bieden we er geen acht aan. Maar dat geldt ook omgekeerd.  Anderzijds zijn wij niet het bedrijf van de voorgeschreven protocollen en hebben we graag een zekere mate van vrijheid in ons werk en ook in de wijze waarop we de opdrachten uitvoeren’.

Wat klanten zeggen

Wat ons zwaar viel, leek ineens moeiteloos te gaan. Het bleek mogelijk om op een soepele manier de meest heikele problemen bij de kop te pakken. Door elkaar te confronteren vanuit waardering, zijn we in staat gesteld om op ongedwongen wijze ingrijpende veranderingen door te voeren.

Een denkrichting is voor Jan te beperkt. Denken kan bij hem alles omvatten zolang het maar leidt tot tastbaar resultaat. Jan is een behendige loods. Hij laveert niet onnodig en draait zeker niet om de hete brij heen. Het maakt hem niet uit hoeveel kapiteins er op het schip zijn, want het beoogde resultaat bereik je met hem via doelmatigheid.

Jan kan zonder omhaal van alles aanhalen zonder af te dwalen. Die benadering gaf ons bewegingsvrijheid. Onalledaagse ideeën konden omgezet worden in productieve activiteiten.
Bijzaken en oorzaken onderscheiden zonder af te doen aan het belang van ogenschijnlijke kleinigheden.

Onderhuids

Gesprekken met Jan verlopen soepel. De meest hevige onderwerpen bekijkt hij met oprechte ontvankelijkheid waardoor er meer ruimte voor bespreekbaarheid ontstaat. Met diep doorleefde intensiteit en verfrissende nuchterheid geeft hij bestaansgrond om op te bouwen.  Jan kan hoofdzaak van bijzaak scheiden zonder afbreuk te doen aan de broze beleving ervan.

Het verschil tussen weet hebben en beet hebben.

Een coach die geen jargon nodig heeft om je met grote klaarheid het wezenlijke te laten ontdekken. Als je persoonlijke standaard uitrusting niet aan de norm voldoet, heb je nog een leger aan mogelijkheden. Dat is wat Jan Stevens je laat ondervinden.

Jan Stevens trainer / coach

Geen opgepimpte benamingen

Jan Stevens: "Ik geloof niet in ellenlange trajecten en ook niet in opgepimpte benamingen voor allerlei diensten van het trainingsbureau zelf terwijl de factor mens als zodanig niet is veranderd. Dat leidt ertoe dat ik een spanningsveld binnen teams, tussen organisatie en medewerker, tussen compagnons of aandeelhouders vaak vrij snel weet op te lossen. De methode? Ooit zei een gemeentesecretaris tegen me: jouw stijl als zodanig is niet confronterend maar jouw analyses zijn voor ons zo snel en helder. En dat is confronterend. En uiteraard: dat lukt alleen als je bij de deelnemer een 'potje mag breken'".

Testimonium van een HR manager

"Jan Stevens verstaat de kunst om wijze lessen te verpakken in droge Drentse humor en om zware onderwerpen licht te maken zonder ze tekort te doen. Zijn waarneming is scherp en fijnzinnig, en hij onderscheidt ook de subtiele nuances. Hij zet zich open voor wie je bent en is met oprechte aandacht volledig aanwezig in het gesprek, waarbij alles er mag zijn. In de ruimte die hij zodoende biedt helpt hij je om je eigen weg en je eigen parels te vinden, en het maakt hem niet uit hoe diep je moet gaan om tot de essentie van je vraagstuk te komen. Hij doet niet aan trucjes. Als hij laat zien hoe zaken in verband staan met elkaar spreekt daaruit een logica die hout snijdt, en hij kan dingen duiden op een manier die uitermate verhelderend is. Hij kan ongenadig de vinger op een zere plek leggen maar gaat altijd zorgvuldig om met kwetsbaarheid; dat betekent voor mij dat ik hem volledig kan vertrouwen waardoor ik feedback binnenlaat die ik van weinig anderen kan ontvangen. De gesprekken met Jan hebben me veel inzicht gegeven en vele stappen verder geholpen om meer en meer te durven zijn wie ik in diepste wezen ben. Zijn echtheid, oprechtheid, ervaring, onderscheidingsvermogen en eigenzinnige kijk op het leven maken hem tot een originele en weergaloze coach; ik had geen betere kunnen treffen".

Wars van consumptietraining

Jan Stevens: "Waar je mij niet voor moet hebben is wat ik benoemd heb tot de term consumptietraining. We trainen niet om mijn agenda vol te krijgen. Dat gebeurt m.i. nog veel te veel. Organisaties die een leuke, boeiende en inspirerende trainer zoeken en in de stoel een afwachtende passieve houding aannemen. Vandaar dat ik De Steven ooit begon met de pay-off; stel een doel en steven erop af! Wat wil je nu precies bereiken? En moet de trainer / coach dat voor je regelen of ga je zelf ook wat doen? Overigens is dat ook één van de redenen waarom ik een volle agenda heb maar dan bij organisaties en deelnemers die echt stappen willen maken".

Een levenlang studeren

Jan Stevens: "Coach of trainer zijn is een levenlang studeren. Wie meent coach of trainer te worden met een 1 jarige coach-opleiding slaat de plank volledig mis. In mijn ogen ben je altijd en voortdurend bezig met de doorontwikkeling van jezelf, het concept van trainen of coachen".

Andere hobby

  • Sinds 2003 is Jan Stevens als eigenaar van Stevens Onroerend Goed BV in bezit van een prachtige locatie in het centrum van Hoogeveen. Het pand aan de Brinkstraat 36 te Hoogeveen wordt verhuurd aan de ZZP-er maar ook als vergader- of trainingslocatie.
  • Sinds 2010 is Jan Stevens actief met online marketing en SEO teksten. Resultaat: 300.000 bezoekers per maand op de website van De Steven training en coaching.
  • Jan schrijft regelmatig E-books en verzorgt webinars. Je kunt ze bestellen en volgen via de webshop.

Contact met Jan?

Wil je een keer van gedachten wisselen met Jan Stevens?  Dat kan! Neem contact op met ons bedrijfsbureau en wij maken een afspraak voor je.

Trainers/coaches De Steven

Tot slot nog wat eigen zinnigheid

  • Of je nu ondernemer wilt worden of trainer / coach: je gaat het niet redden tussen 8.00 en 17.00 uur.
  • In mijn ogen is een trainer / coach voortdurend bezig met studie, vernieuwing en innovatie
  • Empathie en inlevingsvermogen leer je niet op school evenmin als luisteren en begrijpen

Wat klanten zeggen:

De Steven werkt niet volgens een vast stramien, maar levert plezierig maatwerk in zowel het aanbod als de methodiek. Ook tijdens een traject blijven ze continu toetsen aan de perceptie. Een aantal jaren geleden hadden wij een handicap/uitdaging: Teambuilding binnen directie en Management Team.

De Steven heeft geholpen daar handen en voeten aan te geven op een zeer unieke wijze. Samen zijn we een persoonlijkheidstraject ingegaan met een doorvertaling naar teambuilding. De afsluiting vond plaats in Meppen waar we met z’n allen twee dagen hebben vertoefd. Dit traject heeft zo’n ongekende impact gehad, en zeker voor een soort organisatie als de onze. Een fantastische en unieke ervaring. Wat wij ook sterk vinden is dat De Steven absoluut wars is van ‘u vraagt, wij draaien’ en dan het mes erdoor en klaar. De Steven geeft duidelijk blijk van het belang van de uitwerking van haar sessies. Uit dat oogpunt hebben we dit jaar weer een slag gemaakt en heeft Jan geholpen met de fusie van onze organisatie. Ook dat was weer uniek te noemen. Een aantal mensen had de impact van een traject van De Steven al een keer meegemaakt maar een deel ook niet.

Extra vind ik dat Jan die ongelijkheid van de ervaring met de methodiek van De Steven super heeft ingepast. Wat heeft de Steven toegevoegd: De Steven heeft er mede voor gezorgd dat onze mensen met behoud van respect een grote mate van zelfkennis hebben verkregen evenals kennis van de ander en echt begrip voor elkaar, waardoor een duidelijk betere samenwerking het gevolg is.’

Verbinding via linkedin?

Wil je connecten via linkedin?

Coach Jan Stevens

Bekijk profiel op linkedin

Publicaties

Bekijk de publicaties van Jan Stevens. Je kunt ze bestellen via de webshop.

ebook communicatie

Webshop De Steven


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.