Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Doelgericht vergaderen: training voor voorzitters

Doelgericht vergaderen: training voor voorzitters. Je bent voorzitter van het management, directieoverleg, het werkoverleg, de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging of gewoon in je vrije tijd van de sportclub, het schoolbestuur of de kerkenraad.

Je wilt graag de efficiëntie van het overleg of de vergadering verbeteren en de eigen vaardigheden vergroten qua vergadertechnieken. De training kan als onderdeel benut worden in onze training communicatie voor de leidinggevende.

Voor wie?

De training doelgericht vergaderen is bestemd voor leidinggevenden uit zowel het hoger kader als het middenkader die periodiek een vergadering of overleg moeten voorzitten zoals de directeur, manager, ploegchef, productieleider, teamleider of het afdelingshoofd.

training cursus doelgericht vergaderen

Waar?

De training kan verzorgd worden in geheel Nederland maar ook op onze locaties te Hoogeveen of Amersfoort.

Leerdoelen

Echt goed een vergadering leiden is geen gemakkelijke opgave. Je kunt hierbij nogal wat valkuilen tegenkomen. Het voorzitten van een vergadering is echt een vak. Als je een goede manager bent, wil dit nog niet zeggen dat je ook een goede voorzitter bent. In vergaderen gaat veel tijd, en dus geld, zitten. Logisch dus dat je het maximale rendement uit vergaderen wilt halen. Een effectieve en efficiënte manier van vergaderen staat of valt met een goede voorzitter. Investeren in het trainen van een goede voorzitter is de investering dus dubbel en dwars waard. Een goede voorzitter geeft, behalve leiding aan een vergadering, ook aandacht aan de leden. Hierdoor verhoogt hij/zij hun betrokkenheid en voorkomt demotivatie en desinteresse.

Inhoud

De inhoud stellen wij op maat samen. Jouw leerdoelen inzake vergadertechnieken staan daarbij centraal. Om jou een indruk te geven: het kan gaan om de volgende onderwerpen:

 • de voorbereiding: agenda, verslag, besluitenlijst of notulen, anderen betrekken bij de voorbereiding
 • het gesprek leiden: sturen zonder te sturen, ruimte geven en begrenzen, iedereen aan bod laten komen, samenvatten, het gesprek herleiden naar een besluit, een besluit omzetten in een concreet actiepunt, meningsverschillen benutten als kans, onpartijdige opstelling van de voorzitter
 • de afronding: het nawerk, tevens de voorbereiding voor de volgende bespreking
 • spreken in de groep
 • inzicht in de stijlen van invloed: wat is mijn stijl en wat voor stijl hebben andere mensen?
  • de inhoud afstemmen op de deelnemers van de vergadering
  • duidelijk en effectief een boodschap overbrengen

Vergaderen zonde van de tijd

Als vergaderen als weinig effectief en efficiënt wordt ervaren, waarom wordt er dan toch zo veel vergaderd? Vergaderen kost enorm veel tijd en dus veel geld. En zeker nu er tegenwoordig veel mensen buiten het kantoorgebouw werken omdat werken niet meer tijd- of plaatsgebonden is, zijn vergaderingen het enige moment dat je alle collega’s bij elkaar ziet. Echter vaak wordt vergaderen gezien als verlies van tijd. Tijd die beter besteed kan worden.

Andere werkvormen

 • De trainer/coach gaat samen met jou naar het werkoverleg of de vergadering c.q. meeting waar je leiding aan geeft. Jij doet jouw werk en wij observeren het gedrag van jou als voorzitter maar ook van de teamleden. Op basis daarvan komen wij terug met gerichte feedback en een plan van aanpak.
 • Middels gerichte training en coaching implementeer je onder begeleiding van een ervaren coach/trainer een aantal verbeterpunten gericht op efficiëntie

Zie ook: training vergadertechnieken en werkoverleg.

Niet jouw leerdoel?

Staat jouw leerdoel er niet bij? Dat wil niet zeggen dat we jou geen training kunnen aanbieden. Neem dan contact op met ons bedrijfsbureau. De trainingen zijn altijd maatwerk.

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.