Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Eigenschappenanalyse – De 4 elementen

De trainers en coaches van De Steven ontwikkelden de eigenschappenanalyse.  De analyse gebruikt de vier elementen als basis om inzicht te krijgen in uw  kwaliteiten, valkuilen, leerdoelen en irritaties. De eigenschappenanalyse is pragmatisch en helpt u zeer snel inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen of persoonskenmerken.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

 • Test persoonskenmerken aarde, water, vuur, luchtVuur

  Een vuurtype is een aanjager binnen uw team en kan goed als pionier fungeren. Een nieuw project opzetten vindt hij/ zij doorgaans leuker dan een bestaand project voortzetten. Een vuurtype heeft voortdurend een nieuwe uitdaging nodig, denkt in hoofdlijnen, vindt details vaak muggenzifterij en is creatief. Wanneer een vuurtype zijn/haar eigenschappen verkeerd inzet is hij/zij: dominant, bazig, confronterend, te ambitieus, gericht op competitie, te resultaatgericht.

 • Water

  Een watertype hebt u in ieder team nodig. Kenmerkend voor een water-type is dat hij/zij met iedereen wel kan opschieten. Ze kunnen goed relaties maken en onderhouden. Kwaliteiten van een watertype: sterk inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren, aanvoelen wat er bij de andere partij leeft. Wanneer een watertype zijn / haar eigenschappen verkeerd inzet is hij/zij: te aardig, te loyaal, te meelevend, te invoelend, te weinig op resultaatgericht, teveel op de ander gericht en te weinig op zichzelf, conflictvermijdend.

 • Lucht

  Een luchttype houdt van bewegingsvrijheid en kan de zaak goed beredeneren. Vaak zijn het gemakkelijke praters die feiten en cijfers snel doorzien. Ze denken vaak ver vooruit en zijn uitstekend in het neerzetten van plannen. Visie, missie en strategie zijn op hun lijf geschreven. Wanneer een luchttype zijn / haar eigenschapen verkeerd inzet wordt het gebakken lucht. Wel de ideeën maar niet uitvoer komen, te weinig concreet, teveel praten en te weinig doen, vaag.

 • Aarde

  Een aardetype is gericht op details. Hij/zij is een prima bewaker van processen, ziet denkbeeldige gevaren niet over het hoofd. Een aardetype is nauwkeurig en precies, weet van de hoed en de rand en kan beter een project uitvoeren dan bedenken. Wanneer een aardetype zijn / haar eigenschappen verkeerd inzet wordt hij zij: negatief, te gedetailleerd, perfectionistisch, nauwkeurig tot 4 cijfers achter de komma, te gesloten voor veranderingen.

Groepsdynamiek en samenwerking tussen de vier elementen

Hoe zit het met de groepsdynamiek en samenwerking tussen de vier elementen? Vuur, water, aarde en lucht: groepsdynamiek en samenwerking binnen teams.

Persoonskenmerken en leiderschapsstijlen

Ieder type mens heeft een eigen natuurlijke leidersschapsstijl. Dat geldt voor zowel het vuurtype, aardtype, watertype als het luchttype. Lees verder:

Meer over leiderschapsstijlen

 • Inzicht in uw kwaliteiten en valkuilen?

  Inzicht en bewustwording rond kwaliteiten en valkuilenWilt u inzicht in uw kwaliteiten en valkuilen? De Steven is specialist in persoonlijke ontwikkeling! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit. Bekijk: training Persoonlijke effectiviteit

 • Wat voor type mens bent u?

  Wilt u inzicht in wat voor type mens u bent en welke karaktereigenschappen bij u horen? De door De Steven ontwikkelde eigenschappenanalyse bevat diverse functionaliteiten zoals de functiegerichte analyse, het persoonlijkheidsprofiel en de teamanalyse. Wilt u meer informatie over de eigenschappenanalyse?

 • Inzet ontwikkeltrajecten

  De eigenschappenanalyse benutten wij bij diverse trajecten zoals:

Voorbeelden kwaliteiten

We hebben meer dan 80 voorbeelden van kwaliteiten voor u uitgewerkt. Staat die van u er ook tussen?

Voorbeelden kwaliteiten

Webinar eigenschappenanalyse

Webinar kwaliteiten

De Steven organiseert periodiek een webinar over de eigenschappenanalyse.  Het doel is om u een beeld te geven wat u met de eigenschappenanalyse kunt doen en hoe u uw kwaliteiten kunt ontdekken. Maar ook uw persoonlijke valkuilen komen aan bod.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • de  relatie tussen kennis, vaardigheden en eigenschappen
 • persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van uw kwaliteiten
 • functieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling
 • zijn eigenschappen hetzelfde als competenties?
 • kwaliteiten en valkuilen
 • hoe ontwikkel je persoonskenmerken?
 • leerdoelen

U kunt de webinar online volgen. Meer weten over de webinar eigenschappenanalyse?

Webinar eigenschappenanalyse

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

 • Wat is talent?
 • Wat zijn kernkwaliteiten?
 • Indeling van kwaliteiten
 • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
 • Kwaliteiten in de koelkast
 • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.