Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Training basisvaardigheden leidinggeven

Training basisvaardigheden leidinggeven. De basiscursus leidinggeven is bestemd voor beginnend leidinggevenden en managers die een zekere basis willen ontwikkelen als het gaat om leiderschap. De training kan ook gevolgd worden door leidinggevenden die wel ervaring hebben maar nog niet eerder een managementcursus hebben gevolgd. Wij verzorgen de training of cursus basisvaardigheden leidinggeven middels een maatwerktraject. Dit kan in groepsverband maar ook door individuele coaching.

Neem meteen contact op!

Wilt u uw coachende stijl van leidinggeven verder ontwikkelen? Aarzel niet langer maar schrijf u meteen in voor de training! Natuurlijk hebt u nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer u contact met ons opneemt, zetten wij u alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij! U kunt uw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Ontvang onze aanbieding

Training voor beginnend of aankomend leidinggevenden

training cursus basisvaardigheden leidinggevenDe training is bestemd voor leidinggevenden in het hoger en middenkader die:

 • hun kennis en inzicht willen vergroten wanneer het gaat over basisvaardigheden leidinggeven
 • zichzelf kwalificeren als beginnend leidinggevende
 • ervaring hebben als leidinggevende maar niet eerder een training of cursus gericht op managementvaardigheden hebben gevolgd

Doorgegroeid van collega naar leidinggevende?

Bent u doorgegroeid vanaf de werkvloer naar een leidinggevende functie? Dan kunt u deze training uitbreiden met specifiek aandacht voor dit onderwerp.

Bekijk: training van collega tot leidinggevende.

Individuele coaching gericht op basisvaardigheden leidinggeven

Een individuele maatwerktraining gericht op uw situatie en in uw omstandigheden biedt een hoog rendement. Tijdens de eerste sessie stellen wij samen met u de leerdoelen vast voor uw coachingstraject. Uw traject wordt ‘opmaat’ aangeboden.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

 • Duur

  De duur van een individueel coachingstraject gericht op basisvaardigheden leidinggeven is 6 sessies van 1,5 uur. Combinaties zijn mogelijk met andere trainingen voor leidinggevenden.

 • Investering

  Voor de individuele sessies hanteren wij onze sessieprijzen. De prijzen hangen voornamelijk af van de locatie waar het traject wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van uw vraagstelling kunnen wij u een gerichte aanbieding doen toekomen.

Leerdoelen basisvaardigheden leidinggeven

Voor de training basisvaardigheden leidinggeven hebben we een aantal leerdoelen samengesteld. U bepaalt voor een groot deel zelf de inhoud van de training. Wij stellen namelijk uw leerdoelen centraal als basis voor de inhoud van de training. Of u nu een individuele training volgt of een 1 daagse groepstraining: maatwerk staat bij ons voorop!

De basis

Onder de basis verstaan wij o.a.

 • leidinggevende basisvaardigheden: motiveren, communiceren, delegeren
 • het functioneringsgesprek en beoordelen van uw medewerkers
 • waar liggen uw kwaliteiten? Hoe ontwikkelt u zich als leidinggevende?
 • waar liggen uw valkuilen? Hoe vermijdt u ze?

Voor doorgegroeide leidinggevenden

Voor leidinggevenden die doorgegroeid zijn vanaf de werkvloer zijn er een aantal specifieke leerdoelen:

 Lees ook:

 

3 daagse training basisvaardigheden leidinggeven (incompany)

Wanneer meerdere leidinggevenden uit uw organisatie een training basisvaardigheden leidinggeven willen volgen, kunnen wij een groepstraject voor u samenstellen. De training leiderschap voert De Steven incompany uit in geheel Nederland. Deze training is bestemd voor zowel het hoger als het middenkader van uw organisatie.

 • Werkwijze

  De 3 daagse training voeren wij uit in groepsverband. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op uw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie van uw leidinggevenden.

 • Duur

  De training basisvaardigheden voor de leidinggevende duurt 3 dagen en bestaat uit 1 blok van twee dagen en een blok van 1 dag. De training vindt plaats binnen een tijdsbestek van 2 maanden. We starten om 9.30 uur en de training eindigt om 16.00 uur.

 • Groepsgrootte

  Bij groepstrainingen werken wij met groepen van maximaal 8 personen.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van uw vraagstelling kunnen wij u een gerichte aanbieding doen toekomen.

Pragmatische aanpak

Onze aanpak is bijzonder pragmatisch met regelmatig een theoretisch uitstap of onderbouwing. U gaat meteen aan de slag met uw team en uw organisatie. Opdrachten worden uitgevoerd in uw situatie of werkomgeving.

Start en planning van de training

Zodra wij uw inschrijving ontvangen, neemt ons bedrijfsbureau contact op met u om alle sessies vast te leggen. De planning van een traject hangt af van uw agenda en de agenda van onze trainers. 

Training en coaching: van collega tot leidinggevende

Training voor leidinggevenden die doorgegroeid zijn naar leidinggevende functieDe training of cursus Van collega tot leidinggevende is bestemd voor leidinggevenden die zijn doorgegroeid vanaf de werkvloer naar een leidinggevende functie.

Leidinggeven aan je collega's

U bent leidinggevende geworden. Gefeliciteerd! Vroeger was u collega maar nu hebt u promotie gemaakt. U wilt graag uw leidinggevende inzichten en kwaliteiten ontwikkelen. U was een doener en een harde werker. Qua inzichten stak u met kop en schouders boven uw collega's uit. Daarom kreeg u de functie van leidinggevende. Maar nu zit u op een omslagpunt. U moet niet hard werken maar uw collega's motiveren om hard te werken. De neiging om het zelf maar op te lossen, moet u regelmatig onderdrukken. En hoewel u nooit boven een ander zult gaan staan omdat u een gewoon mens bent gebleven: er wordt van u wel verwacht dat u de touwtjes in handen neemt. Wij verzorgen de training of cursus van collega tot leidinggevende middels een maatwerktraject. Dit kan in groepsverband maar ook door individuele coaching.

 • Uitbreiding van de training basisvaardigheden leidinggeven

  U kunt de training basisvaardigheden voor de leidinggevende uitbreiden met extra aandacht voor leidinggevenden die doorgegroeid zijn vanaf de werkvloer naar een leidinggevende functie.

 • Individuele coaching

  Het traject: individuele coaching gericht op basisvaardigheden leidinggeven breiden wij met twee sessie uit wanneer er aandacht gegeven dient te worden aan het onderwerp: van collega tot leidinggevende.

 • Groepstraining

  De 3 daagse training basisvaardigheden leidinggeven breiden wij uit naar een 4 daagse training met specifiek aandacht voor de leerdoelen: van collega tot leidinggevende.

 • Inhoud van de training: leerdoelen van collega tot leidinggevende

  U bepaalt voor een groot deel zelf de inhoud van de training. Wij stellen namelijk uw leerdoelen centraal als basis voor de inhoud van de training. Of u nu een individuele training volgt of een 1 daagse groepstraining: maatwerk staat bij ons voorop! Bekijk leerdoelen van collega tot leidinggevende

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuw: Hoe ga je met je tijd om?

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: hoe ga je met je tijd om?

Ebook time

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.