Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Verstoorde relaties op de werkvloer kunnen leiden tot ziekteverzuim

Conflicten op de werkvloer kunnen leiden tot ziekteverzuim.  Een medewerker of zelfs meerdere medewerkers kunnen bij onderlinge spanningen zich onvoldoende in staat voelen om nog naar hun werk te komen.  Een slechte werksfeer een onveilige of onprettige omgeving kan daarbij een grote rol spelen.

Te laat ingrijpen

Verstoorde relaties en ziekteverzuimTe laat ingrijpen, kan er voor zorgen dat conflicten escaleren in het team, tussen leidinggevende en de medewerker. Aan u als leidinggevende om dit te voorkomen. Sluimerende conflicten moeten direct aangepakt worden. Zodra u signalen ontdekt waaruit blijkt dat er spanningen zijn in een team moet u gelijk reageren.  Wellicht kunt u er zelf een rol in vervullen. Soms hebt u hulp nodig van de HRM afdeling of is externe hulp nodig: mediation, coaching etc.

Verzuim is uitstel

Verzuim bij verstoorde relaties is geen oplossing. Ook al is het soms verstandig om de medewerker die het betreft even op adem te laten komen door hem/haar ziekteverlof toe te kennen. Uiteraard kan de medewerker spanningsklachten krijgen maar die zijn wel gerelateerd aan de situatie.

Conflict met de leidinggevende

Betreft het een conflict met uzelf als leidinggevende dan is het voor u lastiger om de juiste maatregelen te treffen. U bent immers zelf partij en derhalve hebt u de sleutel voor de oplossing niet meer geheel in eigen handen. In dat geval is hulp van anderen noodzakelijk of is het raadzaam om de bedrijfsarts in te schakelen.

Onwerkbare situaties

Mocht het conflict leiden tot dusdanig verstoorde relaties dan moet u aan andere oplossingen denken en is de weg van verzuim en ziekteverlof al helemaal geen oplossing. Wellicht moet er gekeken worden naar ander werk: hetzij intern of extern.

Andere leerdoelen

De trainers van De Steven hebben nog meer leerdoelen voor u uitgewerkt gericht op 'verzuim en inzetbaarheid'.

Leerdoelen: verzuim en inzetbaarheid

Training en coaching

Bekijk onze training in het kader van verzuim en inzetbaarheid.

Auteur

Dit artikel is geschreven door: Peter Weustink

Peter Weustink trainer - coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuw: Hoe ga je met je tijd om?

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: hoe ga je met je tijd om?

Ebook time

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.