Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Peter Weustink: trainer / coach

Sinds 2016 is Peter zelfstandig adviseur bij De Steven. Hij houdt zich bezig met:

  • Teamontwikkeling en leiderschapsontwikkeling
  • Duurzame inzetbaarheid

Zijn ervaring als adviseur op het gebied van integraal gezondheidsmanagement en trainer/coach/adviseur op het terrein van duurzame inzetbaarheid helpen daarbij enorm.
Zijn doel is organisaties en medewerkers te helpen werkplezier en goede prestaties te bevorderen. Performanceverbetering en werkplezier vinden plaats door optimaal gebruik te maken van de talenten en inzetbaarheid van medewerkers, met coachend leiderschap als ondersteuning. Zijn werkspreuk is: "You don't build a business. You build people, and then people build the business."
Je kunt werkplezier en prestatieverbetering bevorderen door de verbindingen tussen werk en medewerker te versterken, aandacht te besteden aan risico's voor zowel de organisatie als de medewerker, en indien nodig herstelmaatregelen (behandeling) toe te passen als er een mismatch is of dreigt.

Peter Weustink trainer - coach

Duurzame inzetbaarheid

Bekijk de publicaties van Peter Weustink over duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid

Gezondheidsmanagement

Bekijk de trajecten die Peter uitvoert in het kader van gezondheidsmanagement.

Gezondheidsmanagement

Leiderschapsontwikkeling

Bekijk de trainingen die Peter uitvoert in het kader van leiderschapsontwikkeling.

Leiderschapsontwikkeling

Bevorderen, voorkomen en behandelen.

Als fysiotherapeut word je opgeleid om fysieke klachten bij mensen te behandelen. Middels goed onderzoek is meestal wel een diagnose te stellen die de klacht verklaart en input geeft voor de behandeling.

Vaak wordt daarmee het symptoom behandeld. Veel minder vaak wordt aandacht besteed aan de oorzaak van de klacht. Door de grote variatie aan mogelijke oorzaken en de vaak onzekere oorzaak-gevolgrelaties is het ook niet eenvoudig om een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Toch wil je graag weten welke maatregelen nodig zijn om klachten in de toekomst te voorkomen, dus moet je zeker aandacht besteden aan preventie.

Het beste organisatieresultaat en medewerkerstevredenheid krijg je echter niet door te behandelen en klachten te voorkomen, maar door aandacht te besteden aan aspecten waarmee medewerkers meer plezier in hun werk krijgen en beter presteren. Daar is inzicht voor nodig in productiviteit en inzetbaarheid bevorderende factoren, zowel vanuit de organisatie als vanuit de medewerker. Als deze factoren in orde zijn, is daarmee de basis gelegd voor gezond en productief werken. Behandeling is dan ook veel minder nodig.

Vaak besteden organisaties aandacht aan verzuimmanagement (behandeling) en aan arbomanagement (voorkomen), maar blijft het onderdeel waar zowel medewerkers als de organisatie het meest mee kunnen bereiken onderbelicht (gezondheidsmanagement). Dat is dweilen met de kraan open. Bij De Steven bespreken we graag hoe je de kraan kunt dichtdraaien. Als het verzuim echter hoog is, kunnen we je ook helpen met dweilen.

Contact met Peter?

Wil je een keer van gedachten wisselen met Peter Weustink? Dat kan! Neem dan contact op met ons bedrijfsbureau en wij maken een afspraak voor jou.

Trainers/coaches De Steven


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.