Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Follow up en verslaglegging bij het functioneringsgesprek

Gespreksverslag en follow-up bij functioneringsgesprek. De follow-up en verslaglegging van het functioneringsgesprek is in feite net zo belangrijk als het functioneringsgesprek zelf. Immers een goed verslag is het beginpunt voor een volgend functioneringsgesprek. Een leerdoel voor veel leidinggevenden voor de training functioneringsgesprekken is om het functioneringsgesprek de juiste follow-up te geven en ook de juiste zaken te verwoorden in een correct gespreksverslag.

 • Verslag functioneringsgesprekFollow-up

  Wat is de juiste follow-up? In ieder geval de uitvoer van afspraken die u met de medewerker gemaakt hebt tijdens het functioneringsgesprek. Zijn er afspraken waar u als leidinggevende een rol in speelt? Of waar u als organisatie iets mee moet doen? Zijn er afspraken omtrent het volgen van opleidingen en cursussen gemaakt?

 • Verslaglegging

  Verder is het belangrijk dat er een goed gespreksverslag komt waar op zijn minst de samenvatting van besproken punten wordt weergegeven. In de praktijk zien we vaak ook standaardformulieren voorbijkomen met hier en daar een losse opmerking die voor meerdere interpretatie vatbaar is. Beter is een helder verslag waar u samen met u medewerker achter staat en waar de essentie van het functioneringsgesprek wordt weergegeven. Wanneer er onderling verschil van inzicht is een uitgebreid verslag van belang. Hebt u volkomen overeenstemming met uw medewerker dan kunt u wellicht volstaan met de samenvatting van het gesprek.

 • Heldere afspraken

  Belangrijk is dat de afspraken helder zijn maar ook helder verwoord zijn. Wat is helder en duidelijk? In ieder geval niet: afgesproken is dat de medewerker nog een soort van computertraining zal gaan doen. Beter is: de medewerker gaat in september een Excel cursus voor gevorderen volgen waarbij in ieder geval aandacht wordt besteed aan macro's en sjablonen.

 • Ondertekening door medewerker en leidinggevende

  Een verslag van het functioneringsgesprek wordt ondertekend door zowel de medewerker als leidinggevende. Dat betekent dat u en uw medewerker het erover eens zijn dat het verslag een correcte weergave is van het functioneringsgesprek. Maar wat te doen als de medewerker het oneens is met het verslag van het functioneringsgepsrek?

 • Bewaren in het personeelsdossier

  Een gespreksverslag van het functioneringsgesprek wordt toegevoegd aan het personeelsdossier.

Leerdoelen voor de training

We hebben nog meer leerdoelen voor de training functioneren en beoordelen uitgewerkt.

Leerdoelen functioneren en beoordelen

Training functioneringsgesprekken

Bekijk de training functioneringsgesprekken voor leidinggevenden en managers. Wij verzorgen de training opmaat.

Training functioneringsgesprekken

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Hoogsensitief: label of labiel?

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: hoogsensitief, label of labiel?

HSP ebook

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.