Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Training functioneren en beoordelen voor leidinggevenden

De training of cursus functioneren en beoordelen gaat in op het functioneringsgesprek, het voortgangsgesprek, het selectiegesprek, het disciplinaire of correctiegesprek, het aanzeggesprek en het beoordelingsgesprek. Wij verzorgen de training of cursus functioneren en beoordelen middels een maatwerktraject.

Neem meteen contact op!

Wil je jouw inzicht en vaardigheid in het functioneren en beoordelen van medewerkers ontwikkelen? Aarzel niet langer maar schrijf je meteen in voor de training! Natuurlijk heb je nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer je contact met ons opneemt, zetten wij jou alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij! Je kunt jouw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Ontvang onze aanbieding

Gesprekkencyclus binnen organisaties

Van een leidinggevende vraagt de gesprekkencyclus met jouw medewerkers  inzicht en vaardigheid. Het begint al bij het selectiegesprek, het aanstellingsgesprek als basis voor het functioneren en beoordelen van jouw medewerkers. Maar ook het voortgangsgesprek, het functioneringsgesprek, het beoordelingsgesprek, het disciplinaire gesprek tot het aanzeggesprek (ontslaggesprek): maken deel uit van de cyclus functioneren en beoordelen. Wij verzorgen de training of cursus functioneren en beoordelen als complete training waar de gehele gesprekkencyclus in verwerkt is. Op maat afgestemd op jouw situatie. Door groepstraining of individuele coaching.

Voor wie is de training geschikt?

De training is bestemd voor leidinggevenden in het hoger en middenkader die:

 • Hun kennis en inzicht willen vergroten wanneer het gaat over functioneren en beoordelen
 • Inzicht willen hebben in oorzaken en oplossingen bij het disfunctioneren van medewerkers
 • Inzicht willen hebben in motivatie bij medewerkers (en oorzaken van en oplossingen voor demotivatie)
 • Hun inzicht willen vergroten in alle vormen van personeelsinstrumenten: van aanstelling tot het exitgesprek

Inhoud van de training: leerdoelen

Voor leidinggevenden in zowel het hoger als middenkader geldt dat inzicht in functioneren en beoordelen een must is. Toen we onlangs aan een aantal leidinggevenden vroegen wat ‘goed functioneren’ is kwam men weinig verder dan ‘goed je werk doen’.  Dat klopt ook wel maar het omvat veel meer aspecten. Goede uitvoer van taken is slechts een deel van het onderwerp. Belangrijk is om inzicht te hebben in:

 • Goed, slecht of matig functioneren: hoe beoordeel je dat als leidinggevende?

Een aantal leerdoelen hebben we uitgewerkt voor de training.

Verwante onderwerpen

leerdoelen training functioneren en beoordelen

Individuele coaching

Een individuele maatwerktraining gericht op jouw situatie en in jouw omstandigheden biedt een hoog rendement. Tijdens de eerste sessie stellen wij samen met jou de leerdoelen vast voor jouw coachingstraject. Jouw traject wordt ‘op maat’ aangeboden.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • Jouw rol als leidinggevende omtrent functioneren en beoordelen
  • Jouw situatie als leidinggevende
  • Jouw persoonlijke communicatie (sterke punten en valkuilen)
  • Inzicht in de stijl van leidinggeven of communicatiestijl die jij het meeste hanteert
  • Jouw persoonlijke leerdoelen inzake functioneren en beoordelen
 • Duur

  De duur van een individueel coachingstraject gericht op functioneren en beoordelen is 6 sessies van 1,5 uur. Combinaties zijn mogelijk met andere trainingen voor leidinggevenden.

 • Investering

  Voor de individuele sessies hanteren wij onze sessieprijzen. De prijzen hangen voornamelijk af van de locatie waar het traject wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

Functioneringsgesprekken

De training functioneringsgesprekken kan als afzonderlijke training uitgevoerd worden (zowel individueel als in de groep).

Beoordelingsgesprekken

De training beoordelingsgesprekken kan als afzonderlijke training uitgevoerd worden (zowel individueel als in de groep).

Selectiegesprekken

Voor leidinggevenden, HRM- functionarissen, directieleden en managers hebben wij de training selectiegesprekken voeren ontwikkeld.

2-daagse training functioneren en beoordelen (incompany)

Wanneer meerdere leidinggevenden uit jouw organisatie een training functioneren en beoordelen willen volgen, kunnen wij een groepstraject voor jou samenstellen. De training voert De Steven incompany uit in geheel Nederland. Deze training is bestemd voor zowel het hoger als het middenkader van jouw organisatie.

 • Werkwijze

  De 2-daagse training voeren wij uit in groepsverband. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op jouw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie van jouw leidinggevenden.

 • Duur

  De training duurt 2 dagen. We starten om 9.30 uur en de training eindigt om 16.00 uur.

 • Groepsgrootte

  Uitgaande van een 2-daagse training, werken wij met groepen van maximaal 8 personen.

training cursus functioneren en beoordelen

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

Combinatie met andere trainingen

Zowel in de groep als individueel kunnen wij een maatwerktraining samenstellen waarin andere onderwerpen zijn opgenomen. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

Start en planning van de training

Zodra wij jouw inschrijving ontvangen, neemt ons bedrijfsbureau contact op met jou om alle sessies vast te leggen. De planning van een traject hangt af van jouw agenda en de agenda van onze trainers. 

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.