Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Ontredderd: voel jij je zo?

Voel jij ontreddering of voel jij je ontredderd? In dit artikel ga ik in op de diepere aspecten van ontreddering en wat ons dat vertelt.

Wat is ontreddering?

Wanneer je je ontredderd voelt dan voel je je:

  • Aangeslagen
  • Verward
  • Geschokt
  • Reddeloos en troosteloos
  • Hopeloos en wanhopig
  • Verslagen
  • Ontzet

ontredderd of ontreddering

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Er is geen redden meer aan

De situatie waarin jij verkeert is uitzichtloos. Er is geen redden meer aan en er is geen redder in de buurt te bekennen. Het breekt je bij de handen af. Wat je ook doet, het helpt niet. Je loopt vast in jouw leven of in jouw werk.

Hulp vragen

Kun je ook hulp vragen? Want ik zie één groot verschil namelijk tussen hulp zoeken of een redder zoeken. Als jij een redder nodig hebt, ben je zelf slachtoffer. Dan zit je wellicht zelfs in de dramadriehoek. Ken je dat beeld van redder, aanklager en slachtoffer? Een cruciaal verschil dus bij de hulpvraag: zoek jij een redder of zoek jij hulp? Verder: wat voor hulp heb jij nodig?

Persoonlijk redderschap

Wij praten vaak over persoonlijk leiderschap. Maar ik wil het nu eens met jou hebben over persoonlijk redderschap. Als jij je ontredderd voelt, dan vertelt dat namelijk iets. Negatieve gevoelens wijzen jou de weg. Het vertelt je dat je geen redder buiten jezelf moet zoeken. Jij moet persoonlijk leiderschap (persoonlijk redderschap) vertonen nu. Herpak jezelf! Misschien moet je verwachtingen bijstellen. Wellicht moet je je valse hoop laten varen. Misschien moet je leren loslaten en aanvaarden. Of moet je je beeldvorming bijstellen over deze wereld of over jezelf.

Wat ga je doen?

Ga je er wat mee doen? Pak de reddingsboei maar vast. Ga niet bij de pakken neerzitten. Het brengt je nergens. Iemand zei pas: ‘ja maar waarom moet mij dit overkomen?’.  Lees mijn artikel maar over het onderwerp: ‘waarom jou dit moet overkomen?’. Het antwoord is: ‘waarom jou niet?’.

Negatieve gevoelens wijzen de weg

Ontreddering is een diep gevoel en het brengt negatieve lading mee. Toch wijst het jou en mij de weg. Negeer het niet! Doe het niet in de smoorpot. Druk het niet weg. Laat het jou de goede richting wijzen.

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.