Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Mijn kind haat school!

‘Mijn kind is vaak ziek. Als ouders noemen wij het schoolziek. We vragen ons af wat voor ziekte het is. De ene dag heet het migraine, dan is het buikpijn en dan is het de ziekte zonder naam. Maar wij maken ons grote zorgen. We zijn bang dat onze dochter een thuiszitter gaat worden als er geen hulp komt’.

De school begrijpt mijn kind niet

Een moeder schreef: ‘de school begrijpt het probleem niet en de leerkrachten vinden dat ze naar school moet ondanks haar ziekte die geen naam heeft’. En op zich zegt de moeder kunnen we dat wel volgen. ‘Want we zijn overal geweest, bij de dokter, het ziekenhuis. We hebben scans gemaakt, maar er is niets te vinden. Dus ja, de school baseert zich op feiten, dat begrijp ik ook wel’.  

Kind haat school

Is jouw kind hoogbegaafd?

Dit artikel is geschreven in de serie: is jouw kind hoogbegaafd?

Is jouw kind hoogbegaafd?

Webinar

Wil je meer informatie? Volg dan onze webinar die wij verzorgen voor ouders van hoogbegaafde kinderen.

Webinar bekijken?

Training & coaching voor HB-ers

Bekijk al onze trainingen voor hoogbegaafde personen.

Coaching HB-ers

Herken je het?

Gaat het over jouw kind? Merk je dat jouw kind niet gelukkig is of continue pijn heeft zonder dat er aanwijsbare reden voor is? Merk je dat jouw kind vermoeid is en er moeilijk tegenop kan? Is jouw kind niet gemotiveerd om naar school te gaan?  Wat kun je doen? In ieder geval wordt het tijd om in te grijpen! Zullen we een keer afspreken?

Wat is er aan de hand?

Wat er aan de hand is, weet ik ook niet omdat ik jou en jouw kind niet ken. Zou het kunnen dat jouw kind hoogsensitief of hoogbegaafd is? Merk je dat jouw kind snel signalen in de omgeving oppikt en daar last van heeft?

Slechte schoolprestaties

Ja zeg je, maar ja, hoezo hoogbegaafd? Nee hoor, er zijn tegenvallende schoolprestaties en slechte cijfers!  Sterker nog: mijn kind gaat dit jaar afstromen, heeft wel een brede algemene kennis maar er zijn toch echt vakken waar hij/zij moeite mee heeft. Dus nee hoor, hoogbegaafd? Dat zal wel niet! Maar wat is er dan aan de hand?

Wat je moet doen?

In ieder geval is het van belang om goed vast te stellen waarom jouw kind zo’n hekel aan school heeft. Er kan van alles zijn waardoor dit ontstaat. Maar weet je: het is geen normaal gedrag. Dat het ene kind liever naar school gaat dan het andere, is altijd al zo geweest. De ene leert ook gemakkelijker dan de andere. Maar dat er zo’n afkeer is van school, is niet goed. Dan is er iets aan de hand wat niet per se bij jouw zoon of dochter hoeft te liggen.

Luister en zie mij (E-book in pdf)

Luister en zie mij is een stappenplan voor het voeren van een diagnostisch gesprek met (hoog)begaafde kinderen.

Voorkant boek

Luister en zie mij

Gesprekskaarten over hoogbegaafdheid

Het doosje HB-gesprekskaarten helpt je kinderen, die mogelijk kunnen presteren op (hoog)begaafd niveau, te ontdekken.

Deze gesprekskaarten zijn ontwikkeld voor scholen, leerkrachten, ouders en iedereen die in gesprek wil gaan over het signaleren van hoogbegaafde kinderen.

Gesprekskaarten HB

Gesprekskaarten over HB

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.