Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Even terugtrekken uit de drukte

Even terugtrekken

Even terugtrekken uit de drukte van alledag: is dat raar? Je vindt het fijn dat je bij een groepje hoort en je hebt dan ook een vaste vriendenclub met wie je altijd optrekt en waar je het gezellig meehebt. Je vindt het fijn om samen te kletsen en leuke dingen te doen. Samen op stap te gaan of plannen te bedenken. Je kunt ervan genieten om tussen de mensen te zijn omdat je er blij en vrolijk van wordt. Sommige plannen zijn wel een stap te ver voor je zoals bijvoorbeeld het bij elkaar gaan logeren of elke avond bij elkaar langs gaan.

Waarom heb je het nodig?

Je hebt je momenten van alleen zijn nodig. Je wilt logeren of elke avond bij elkaar zitten. Daar moet je niet aan denken aan al die drukte en het rekening houden met elkaar. Je vraagt je weleens af of je vrienden er nooit eens flauw van zijn en geen behoefte hebben om een keer alleen te zijn. Het schijnt van niet en jij durft het naar je vrienden niet uit te spreken in de veronderstelling dat zij je maar een rare vinden en je het risico loopt om buiten de groep te worden geplaatst.

Iets voor jezelf doen

Als je thuis bent trek je je vaak terug. Je vindt het heerlijk om alleen te zijn, om met iets voor jezelf bezig te kunnen doen. Gewoon even rust en niets te hoeven of te moeten. Je wilt wel met je gezinsleden praten op het moment dat jou uitkomt en niet wanneer zij dit willen. Proberen ze toch om een gesprek met je aan te gaan of vragen ze iets op een moment dat het jou niet past word jij chagrijnig of boos en snauw je ze af.

Het gevolg hiervan is dat de sfeer in huis er niet prettiger op wordt, jij je terugtrekt met een rotgevoel. Waarom ben je altijd zo vrolijk en opgewekt bij je vrienden en zo boos en mopperig tegen je gezinsleden. Je wilt dit helemaal niet en toch gebeurt het. Je hebt jezelf gewoon niet in de hand. Je bent gewoon een mispunt en niet goed genoeg. Ahhh…!

Is dit normaal?

Aan de ene kant zit je graag tussen je vrienden en aan de andere kant wil je graag alleen zijn. Je vraagt je af, hoe dit kan. Ben je wel normaal, is dit toch gek? Ik ben de enige die dit heeft. Je bent niet raar, het is niet vreemd en je bent zeker niet de enige. Het opdoen van veel indrukken, het verwerken van prikkels, je aanpassen aan anderen en anderen pleasen maken dat je op je tenen moet lopen en momenten van rust en ontspanning nodig zijn.

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit trainer coach en jongerencoach


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

  • Wat is talent?
  • Wat zijn kernkwaliteiten?
  • Indeling van kwaliteiten
  • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
  • Kwaliteiten in de koelkast
  • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.