Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Persoonlijke visie: waar wil jij naar toe?

Heb jij een persoonlijke visie ontwikkeld? Waar wil je naar toe met jouw leven, met jouw baan, met jouw carrière of studie?  Heb je een idee waar je naar toe wilt? Wat zou de eindbestemming moeten zijn?

Visie: wat is dat?

Een visie is een inspirerend toekomstbeeld, een droom, een creatie van de toekomst. En nu hebben we het over een persoonlijke visie. Dus gaat het om jouw persoonlijke toekomstbeeld en om jouw persoonlijke droom.

Wat zou je graag willen bereiken? Waar zou je naar toe willen? Visie is het beeld wat je hebt over de toekomst. Iemand zei: wie een visie ontwerpt, is een plaatjesmaker (dat is wat anders dan een praatjesmaker).

Het gaat niet over ‘hoe’ maar over ‘wat’ en ‘waarom’

Visie gaat niet over hoe je iets zou willen bereiken! Dat komt later. Visie gaat over WAT je zou willen bereiken en WAAROM je dat zou willen bereiken. Visie gaat over WAAR je naar toe wilt. Visie is vaak niet concreet, hoewel mensen menen dat ze hun visie of ideaal zoveel mogelijk moeten concretiseren.  Dat mag wel, maar dat lukt niet altijd.

Zo begonnen de eigenaren van Hewlett Packard op enige dag samen een bedrijf. Wat was hun visie? Het enige dat ze wisten is dat ze samen iets zouden willen bereiken. Sony werd opgericht zonder dat men enig idee had wat dit nieuwe bedrijf voor producten zou maken.

 

 

Jouw persoonlijke visie: waar wil jij naar toe?

Persoonlijk leiderschap en visieontwikkeling

Persoonlijke leiders durven visie te hebben. Die wachten niet af wat hun omgeving vindt en denkt. Ze laten hun ideeën niet afhangen van anderen. Ze hebben de moed, de durf en het lef om een lijn uit te zetten waar ze naar toe willen. Persoonlijke leiders durven de regie te pakken over hun eigen leven (daar waar mogelijk) en ze durven de bakens te verzetten, grenzen te verleggen en hun hart te volgen.

Wanneer belangrijk?

Visieontwikkeling is belangrijk wanneer je jouw droom wilt realiseren en wanneer verandering in jouw leven noodzakelijk is.

Moet een visie SMART zijn?

Een vraag die we vaak krijgen: de visie die ik heb, die moet toch SMART zijn? Eigenlijk gaven we het antwoord al. Maar zo jij wilt: je mag de visie wel smart maken.

  • Stimulerend.
  • Motiverend.
  • Aanstekelijk en ambitieus.
  • Richtinggevend.
  • Toekomstgericht.

Loopbaancoaching

Bekijk onze trajecten gericht op loopbaanoriëntatie.

Loopbaancoaching

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.