Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Karaktereigenschappen en timemanagement

Is er een relatie tussen jouw persoonskenmerken of karaktereigenschappen en de wijze van tijdgebruik? Jazeker! Zeg mij hoe je met jouw tijd omgaat, dan vertel ik jou wie je bent!  Andersom mag ook. Vertel mij wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn, dan vertel ik jou waar je tegenaan loopt qua tijdgebruik.

 Timemanagementtest

Onderzoek dat wij verrichtten toonde de relatie aan tussen de persoonskenmerken van mensen en hun timemanagement. Het profiel omvat een viertal typen mens waaronder de Denker, de Doener, de Helper en de Aanjager.

Dit resulteerde in een timemanagement test die wij voor de inventarisatie van leerdoelen gebruiken voor de training timemanagement. Bij De Steven kun je een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, eigenschappen, persoonskenmerken en valkuilen. Zo krijg je inzicht in jouw ontwikkeldoelen.

Meer informatie

Timemanagement en karaktereigenschappen

Training timemanagement

Wil je een training timemanagement volgen? Dat kan individueel en in de groep! Bekijk alvast de leerdoelen timemanagement!

Training timemanagement

Doe de test!

Wil je snel jouw leerdoelen ontdekken wanneer het over effectief tijdbeheer gaat? Doe de online test en je krijgt gratis een rapport in jouw mailbox. Wil je direct van start gaan? Klik dan op onderstaande link!

Doe de online test!

E-book: hoe ga je met jouw tijd om?

Wil je echt anders met je tijd omgaan? Ben je bereid om fundamentele keuzes te maken? Wil je leren om stress of uitputting te voorkomen? Dan is dit een selfmade boek die je daarbij kan ondersteunen.

E-book: hoe ga je met je tijd om?

Viertal typen mens: Denker, Doener, Helper, Aanjager

De test levert een viertal typen mens op die elk op een eigen wijze omgaat met tijd.

 • De denker (lucht-type)

  De Denker is, het woord zegt het al: een kei in denken. Hij/zij observeert, analyseert en beschouwt. Hij/zij denkt vooral op de lange termijn en zoekt voortdurend nieuwe denkwijzen, kansen en strategieën. Bovendien kan hij/zij het ook nog goed verwoorden. Hij/zij praat gemakkelijk en richt zich op de grote lijn. Zaken moeten voor hem/haar wel onderbouwd zijn, want hij/zij heeft een hekel aan een argumentatie die slechts gevoelsmatig is ingegeven. De Denker houdt wel van vrijheid in zijn/haar werk en vindt het beslist niet fijn om altijd via vaste werkprocessen aan de slag te gaan.

 • De doener (aarde-type)

  De Doener houdt van hard werken. De korte termijn staat voorop en kenmerkend is: niet praten maar poetsen. De Doener houdt van concrete en tastbare taken. Hij/zij is nauwkeurig en precies. Hij/zij is geduldig met feiten en cijfers en heeft oog voor details. Doeners houden van systematisch werken: orde en structuur is van groot belang. Als de werkprocessen eenmaal duidelijk afgesproken zijn zal een Doener zich daar ook aan houden. Hij/zij vindt het uitermate vervelend als anderen daar het handje mee lichten. Bij voorkeur zoeken Doeners een afgebakend terrein zonder al teveel afhankelijk te zijn van anderen. Bovendien houden ze graag de controle over werkzaamheden die ze anderen laten doen. Veel praten over persoonlijke zaken op het werk vinden Doeners tijdverspilling.

 • De helper (water-type)

  De kwaliteit van de Helper is dat hij/zij bijzonder veel oog heeft voor de ander. De Helper voelt precies aan wat de ander wil en of het nu wel of niet gezegd wordt: de Helper weet wel wat de bedoeling is. Hij/zij kan goed tussen de regels door luisteren. Bovendien staat de Helper bekend als hulpvaardig en collegiaal. Hij/zij is geduldig met andere mensen en heeft oog voor details wanneer het gaat om de interactie tussen mensen. Binnen een team heeft de Helper oog voor een goede sfeer en inderdaad: resultaten zullen hoger zijn naarmate de sfeer OK is.

 • De aanjager (vuur-type)

  De Aanjager is creatief en wanneer hij/zij een nieuw idee heeft, gaat hij/zij ervoor. Typerend voor de Aanjager is: ‘het is alles of niets’. Of de Aanjager is geweldig gemotiveerd om het nieuwe idee van de grond te tillen en hij/zij gaat er helemaal voor, of hij/zij ziet het nut er niet van in en gaat er helemaal niet voor. De Aanjager denkt in beelden, grote lijnen en doelstellingen, waardoor hij/zij soms te weinig oog heeft voor het onderliggende proces.

Training timemanagement

Wij bieden coaching & training gericht op timemanagement voor iedereen die effectiever met zijn tijd wil omgaan.

Training timemanagement

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.