Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Training praktisch leidinggeven

Training praktisch leidinggeven. Voor teamleiders, middle-managers oftewel het middenkader of middenmanagement heeft De Steven de cursus Praktisch leidinggeven ontwikkeld. Wij verzorgen de training of cursus praktisch leidinggeven middels een maatwerktraject. Dit kan in groepsverband maar ook door individuele coaching.

Neem meteen contact op!

Wilt u uw leidinggevende vaardigheden verder ontwikkelen? Aarzel niet langer maar schrijf u meteen in voor de training! Natuurlijk hebt u nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer u contact met ons opneemt, zetten wij u alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij! U kunt uw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Ontvang onze aanbieding

Voor wie is de training geschikt?

training cursus praktisch leidinggevenDe training is bestemd voor leidinggevenden uit het middenkader die een functie als middle-manager vervullen en die zich meer willen bekwamen in hun leidinggevende vaardigheden. Doorgaans zijn middenkaderfuncties de belangrijke scharnier tussen het hoger management en de werkvloer en wordt er een hoog beroep gedaan op de kwaliteiten van de middle-manager. Kortom:  voor leidinggevenden in het middenkader die:

 • hun kennis en inzicht willen vergroten wanneer het gaat over praktisch leidinggeven
 • hun kennis en inzicht van communicatie op de werkvloer willen verbeteren
 • die de interne communicatie willen verbeteren
 • die medewerkers beter willen leren aansturen en motiveren
 • die meer inzicht en vaardigheid willen hebben in planning en organisatie van de eigen werkzaamheden maar ook van de werkzaamheden op team- of afdelingsniveau.

Basistraining praktisch leidinggeven

De basistraining praktisch leidinggeven is voor iedere leidinggevende die niet eerder een managementtraining of training leidinggeven heeft gevolgd. De groepstraining duurt 3 dagen. De training kan ook door individuele coaching worden gevolgd.  Onderwerpen voor de training zijn: communicatie op de werkvloer, motiveren en aansturen van medewerkers en persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende (planning, organisatie, communicatie, conflicthantering).

Bekijk: basistraining leidinggeven

 • Doorgegroeid als leidinggevende vanaf de werkvloer?

  Voor leidinggevenden die vanaf de werkvloer zijn doorgegeroeid naar een leidinggevende functie is er aanvullend de training van collega tot leidinggevende te volgen.

Combinatie met andere leiderschapstrainingen: maatwerk

Zowel in de groep als individueel kunnen wij een maatwerktraining samenstellen waarin andere onderwerpen zijn opgenomen. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

5 daagse training Praktisch Middle management

basiscursus praktisch leidinggevenDe vijfdaagse cursus of training Praktisch Middle Management is een uitgebreide training gericht op de doorontwikkeling van het middenmanagement in uw organisatie.

Wanneer meerdere leidinggevenden uit uw organisatie een training Praktisch Middle management willen volgen, kunnen wij een groepstraject voor u samenstellen. De training voert De Steven incompany uit in geheel Nederland.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • Motiveren en enthousiasmeren
  • Plannen en organiseren
  • Delegeren en loslaten
  • Coachend leiderschap
  • Teamontwikkeling en samenwerken
  • Resultaatgericht leidinggeven
  • Leidinggeven aan veranderingen
  • Functioneren en beoordelen: het functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek
  • Persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende: communicatie, planning en organisatie, conflicthantering
  • uw persoonlijke leerdoelen inzake Praktisch Middle management
 • Werkwijze

  De 5 daagse training voeren wij uit in groepsverband. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op uw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie van uw leidinggevenden.

 • Duur

  De training Middle Management duurt 5 dagen en bestaat uit 2 blokken van twee dagen en een blok van 1 dag. De training vindt plaats binnen een tijdsbestek van 3 maanden. We starten om 9.30 uur en de training eindigt om 16.00 uur.

 • Groepsgrootte

  Wij werken met groepen van maximaal 8 personen.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van uw vraagstelling kunnen wij u een gerichte aanbieding doen toekomen.

leerdoelen training cursus praktisch leidinggevenInhoud van de training: leerdoelen Praktisch Middle management

U bepaalt voor een groot deel zelf de inhoud van de training. Wij stellen namelijk uw leerdoelen centraal als basis voor de inhoud van de training. Of u nu een individuele training volgt of een 1 daagse groepstraining: maatwerk staat bij ons voorop!

Bekijk leerdoelen Praktisch Middle management

Individuele coaching gericht op Praktisch Middle management

training cursus praktisch middle managementEen individuele maatwerktraining gericht op uw situatie en in uw omstandigheden biedt een hoog rendement. Tijdens de eerste sessie stellen wij samen met u de leerdoelen vast voor uw coachingstraject. Uw traject wordt ‘opmaat’ aangeboden.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • uw rol als leidinggevende bij de coachende rol van uw medewerkers
  • uw sterke punten en valkuilen bij het aansturen van medewerkers
  • uw persoonlijke communicatie (sterke punten en valkuilen)
  • inzicht in de stijl van leidinggeven die u het meeste hanteert
  • uw persoonlijke leerdoelen inzake Praktisch Middle management
 • Duur

  De duur van een individueel coachingstraject gericht op Praktisch Middle management is 10 sessies van 1,5 uur. Combinaties zijn mogelijk met andere trainingen voor leidinggevenden.

 • Investering

  Voor de individuele sessies hanteren wij onze sessieprijzen. De prijzen hangen voornamelijk af van de locatie waar het traject wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van uw vraagstelling kunnen wij u een gerichte aanbieding doen toekomen.

Start en planning van de training

Zodra wij uw inschrijving ontvangen, neemt ons bedrijfsbureau contact op met u om alle sessies vast te leggen. De planning van een traject hangt af van uw agenda en de agenda van onze trainers.

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Lees je onze nieuwsbrief al?

Wist je dat onze website meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar trekt? En dat MBO-, HBO-scholen maar ook universiteiten de website als ondersteuning gebruiken? Wist je dat sommige webinars verplicht gesteld zijn in bepaalde opleidingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (verschijnt om de 14 dagen).

Wil je onze nieuwsbrief aanbevelen bij collega’s of vrienden? Dat vinden we heerlijk! Gedeelde kennis is dubbele vreugde immers!

Inschrijven nieuwsbrief

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.