Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Solliciteren en Social Media

Jezelf presenteren op social media

Als u gaat solliciteren, dan is Social Media erg belangrijk. Uw profiel op LinkedIn is minstens zo belangrijk als uw cv. U hebt maar een keer een kans om een goede eerste indruk te maken: zorg dat u uw kans benut. Wist u dat een recruiter binnen negen seconden een indruk heeft van uw profiel? Negen seconden die beslissend zijn of u een goede indruk maak of meteen wordt afgeschreven.

Welke foto kies ik voor Social Media?

Alles staat of valt met een goede foto. Maar wat is een goede foto? Waar moet deze aan voldoen?

  • Het lijkt heel logisch maar kies voor een duidelijke en heldere foto. Het gaat tenslotte om u.
  • U mag best een glimlach laten zien. Er wordt vaak gedacht dat lachen onprofessioneel is, maar een glimlach komt vriendelijk en benaderbaar over.
  • Denk goed na over welk type baan u zoekt en welke kleding daar bij past. Misschien onnodig te zeggen, maar gebruik geen vakantiefoto’s. Ook een te diep decolleté is niet aan te raden. Bedenk dat een verkeerde foto zichtbaar blijft op Google en dat die averechts voor u kan werken.
  • Zorg ervoor dat u alleen op de foto staat. Het gaat tenslotte om u en om niemand anders.
  • Gebruik een recente foto. Het heeft weinig zin een foto te gebruiken waar u helemaal niet meer op lijkt. Dat kan een verkeerde indruk wekken.

Wilt u weten of u professioneel overkomt op de foto die u wilt gebruiken? Ga dan naar www.photofeeler.com. Hier kunt u gratis uw foto laten testen.

Uw gedrag op Social Media

U moet zich er altijd van bewust zijn, dan er mensen kijken naar uw profiel. U wilt immers gevonden worden om uw baan te bemachtigen? Het is belangrijk dat u dan op uw taalgebruik let. Let erop dat u niet vloekt of schuttingwoorden gebruikt. Alles waar aanstoot aan genomen kan worden moet u echt vermijden. Dat geldt ook voor het plaatsen van foto’s. Kijk kritisch wat u plaatst op internet. Uw potentiele werkgever kan immers ook meekijken.

Voicemail

Wat voor uw gedrag op Social Media geldt, geldt ook hiervoor. Blijf altijd professioneel. Ga niet een “grappige ”boodschap inspreken op uw voicemail. Uw potentiele werkgever en een recruiter zou u kunnen bellen. Een afwijkende voicemail kan dan een heel onprofessionele indruk wekken.

Mailadres

Vaak worden voor sollicitaties een nieuw mailadres aangemaakt. Ga daar geen grappige naam van maken. Ook geen gecombineerde naam van man en vrouw of vriend en vriendin. Gebruik slechts uw eigen naam dus lindadevries@gmail.com of l.devries@gmail.com en niet: lindaenharry@gmail.com

Maak altijd gebruik van een privé account en niet van uw eigen mailadres bij uw huidige werkgever. Dat komt vreemd over bij uw potentiele werkgever. Deze kan denken dat u onder werktijd andere dingen doet en ook dat is geen professioneel gedrag.

Whatsapp

Ook de foto op WhatsApp moet een professionele foto zijn. Bij de info zou je zelfs een link naar je LinkedIn profiel kunnen doen. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn.

Mobiele telefoon

Iedereen is tegenwoordig in het bezit van een mobiele telefoon. Neem bij een nummer dat u niet kent of bij een anoniem nummer altijd uw telefoon op met uw voor en achternaam. U weet immers nooit wanneer u gebeld gaat worden. Ook niet onbelangrijk: zorg ervoor dat uw telefoon altijd opgeladen is, zodat u geen gesprekken mist.

Sollicitatietraining

De Steven verzorgt  individuele sollicitatietraining.

Sollicitatietraining

Carriére en werk

Training en coaching gericht op carriére en werk.

Carriére en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Gea van der Veen.

Gea van der Veen: presentatietrainer, spreekcoach, verliesexpert


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuw: Hoe ga je met je tijd om?

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: hoe ga je met je tijd om?

Ebook time

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.