Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Vergeet jij jezelf ook wel eens?

Vergeet jij jezelf ook wel eens of misschien zelfs wel heel vaak? Denk jij ook altijd: ‘eerst die ander en daarna kom ik?’. Of ‘als zij het maar naar de zin hebben, ik red me wel’.  

Jezelf vergeten

Als de ander het maar naar de zin heeft

Ik probeer altijd iedereen het naar de zin te maken. Wil graag dat mensen tevreden zijn en dat ze me aardig vinden. Ik heb vaak de neiging om me aan te passen voor de ander,  als die het maar leuk heeft. Ik denk alleen maar aan die ander. Voelt hij zich wel comfortabel, kan ik nog iets voor je betekenen? Vind je het wel leuk? 

Waar ben ik?

Ik dacht dat dit bij mij paste of dat ik qua karakter zo was. Maar is dat wel zo? Want waar is mijn eigen ik nou gebleven ? Wie ben ik nu eigenlijk? Wat zijn mijn behoeften?  Waar sta ik nu voor? Wat wil ik nu graag? Goede vragen vond ik zelf eigenlijk wel. Maar het antwoord is wat moeilijker. Ik heb me jaren geplooid naar alles en iedereen, dat ik me eigen ik even ben vergeten……

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons of klik op onderstaande link.

Persoonlijk ontwikkeltraject

Bel voor meer informatie!

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie? Neem meteen contact met ons op voor advies of een offerte!

Contact

Jezelf veronachtzamen

Jezelf vergeten is jezelf veronachtzamen, jezelf niet voldoende serieus nemen. Jezelf vergeten betekent niet luisteren naar jouw eigen behoeften of gevoelens, niet luisteren naar eigen grenzen en gewoon finaal aan jezelf voorbij gaan.

Hoe het gekomen is?

Ik weet soms zelf niet hoe het ontstaan is. Eigenlijk boeit me dat ook niet. Ik weet wel dat het een autonomievraagstuk is en daar wil ik wat aan gaan doen. Jij ook? Bel me maar een keer dan!

Zelfkennis en zelfinzicht

Dit artikel schreef ik in de serie over zelfkennis en zelfinzicht.

Zelfkennis en zelfinzicht

Bekijk de webshop!

Bekijk onze webshop met e-books, webinars en persoonlijkheidstesten.

Webshop De Steven

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.