Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Depressief worden van school: geen energie meer?

Depressief van school? Heb je de energie niet (meer) om iedere dag naar school te gaan?Merk je dat jouw schoolprestaties achteruit gaan? Dat is heel vervelend. Weet je ook hoe het komt? En wat ga je eraan doen?

Geen energie om naar school te gaan?

Je zit op het VWO. Je bent helemaal op en je kunt de kracht niet meer opbrengen om naar school te gaan. Jij kan naar school maar je bakt er niets van terwijl anderen zo graag naar school willen en niet eens in de gelegenheid zijn om naar school te gaan.

Waarom heb jij het recht om op school te zitten terwijl je niets van terecht brengt? Je bent helemaal niet slim. Anderen kunnen dit wel over je zeggen maar het is niet zo. Je haalt geen goede cijfers, in plaats van over te gaan blijf je zitten. Je kan het toch niet en je doet het toch niet goed.

Depressief van school of van jouw studie?

Radeloos?

Je bent radeloos en je weet zelf niet wat je nodig hebt of wat je moet doen. Hoezo slim?

Ze kunnen wel zeggen dat je alleen maar een beetje beter je best moet doen, maar hoe doe je dat? Wat moet je dan doen? Je kunt toch geen antwoorden geven op de vragen die iedereen aan je stelt als je het zelf niet eens weet?

Iedereen vraagt maar ‘wat wil je het liefst, hoe leer jij het best, welke richting wil je later op?’ Als jij het al niet weet hoe moet je dan antwoord geven op al die vragen die je worden gesteld. Soms ben je zo flauw van het gezeur, je bent het zo vreselijk zat dat je gewoon wilt dat iedereen je met rust laat, dat er niemand meer aan je hoofd zeurt of je bestookt met allerlei vragen waar jij toch het antwoord niet van weet. Hoe moet jij nu weten wat goed voor is?

Wat ga je eraan doen?

Praten helpt. Inzicht krijgen hoe het kan dat anderen jou als een slimme meid/jongen zien en jij het zelf helemaal niet zo voelt en ervaart. Begrip krijgen hoe het kan dat jij niet weet wat je nodig hebt. Inzicht krijgen wat voor jou de beste manier van leren is.

Antwoord krijgen op de vragen waar je mee rondloopt. Inzicht en begrip helpt om weer mooie dingen om je heen te zien in plaats van lelijke. Het helpt om je eigenwaarde terug te krijgen en een goed zelfbeeld te ontwikkelen. Je voelt je hierdoor weer blij en durf je je gelukkig te voelen.

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.