Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Soft skills: training en coaching

Soft skills worden steeds belangrijker. Dat geldt vrijwel voor iedere functiegroep of beroepsgroep. De Steven verzorgt training, coaching, cursus, opleiding of scholing gericht op de ontwikkeling van jouw soft skills. Wij maken trainingen op maat.

Betekenis en definitie

Wat betekent dat precies: soft skills? Om dat uit te leggen ga ik je eerst vertellen wat hard skills zijn. Hard skills zijn vaardigheden zoals rekenen en taal maar het kunnen ook werkgerelateerde vaardigheden zijn zoals stukadoren of metselen. In ieder beroep is sprake van hard skills en soft skills.

Vervolgens komen we bij soft skills als verzamelnaam voor persoonlijke vaardigheden (communicatieve vaardigheden, conflictvaardigheden, assertiviteitsvaardigheden, relationele vaardigheden, sociale vaardigheden) en persoonlijke ontwikkeling (emotionele ontwikkeling, ontwikkeling kernkwaliteiten)

Training soft skills

Jouw persoonlijke leerdoelen centraal

Heb je al een beeld welke soft skills je wilt trainen? We hebben een aantal persoonlijke leerdoelen voor jou uitgewerkt. Meer informatie?

Persoonlijke leerdoelen

Werkwijze

De trainingen verzorgen wij door:

  • individuele coaching
  • groepstraject wanneer meerderen interesse hebben binnen jouw organisatie (kan ook incompany)

Bel ons!

Binnen alle sectoren

Of het nu het bedrijfsleven is (MKB), de zorg, de overheid (gemeenten, provincies) of de semi-overheid (energieleveranciers, waterschappen etc.): training en coaching op het terrein van communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden, samenwerken, meedenken etc. wordt in iedere functie, functiegroep en beroepsgroep steeds belangrijker. Dat geldt in de grotere organisaties maar ook in het midden- en kleinbedrijf. En wat dacht je van thema’s als ontwikkelbereidheid, veranderingsbereidheid, arbeidsmarktfitheid? Het zijn woorden van deze tijd die de verandering op de markt en de arbeidsmarktdynamiek weergeven.

Vakgerichte opleidingen volstaan niet

Jarenlang is het in stand gehouden dat er onderscheid werd gemaakt tussen vakgerichte opleidingen en cursussen (ook vaak de verplichte nummers genoemd) en de additionele trainingen of cursussen gericht op samenwerking, sociale vaardigheden, communicatie en de 'zachtere competenties'. O.i. is deze tijd voorgoed voorbij: wil een organisatie zich doorontwikkelen dan horen de zogeheten additionele trainingen tot het basispakket.

Inhoud

Wat verstaan we onder soft skills? Onder soft skills verstaan we zaken als:

  • zelfreflectie: inzicht in eigen kwaliteiten, eigenschappen en valkuilen maar ook in de eigen communicatiestijl of adviesstijl
  • communicatieve en sociale vaardigheden: weet zich goed uit te drukken, kan goed luisteren, komt plezierig over in de communicatie
  • attitude: collegiaal, klantvriendelijk, gericht op de ander, een professionele beroepshouding
  • een positief-kritische houding t.o.v. de leiding en de organisatie waarvoor gewerkt wordt
  • een zelfstandige werkhouding
  • relationele vaardigheden: samenwerken

Waarom?

Tijden veranderen, de markt is veranderd, de marktbehoefte is veranderd maar vooral: de consument is veranderd. De servicemonteur van vandaag is niet dezelfde servicemonteur als 25 jaar geleden en kan niet meer volstaan met alleen technische kennis. Dat geldt overigens ook voor de accountant, boekhouder, projectmanager, bejaardenverzorger, de werkplaatschef in het autobedrijf en zelfs de taxichauffeur.

Trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling

Bekijk al onze trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling.

 

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar assertiviteit op 21 december 2023

Ben je klaar om je assertiviteit te versterken, persoonlijke groei te omarmen en de vicieuze cirkel te doorbreken? Mis deze webinar niet!

Webinar assertiviteit

Meer informatie

Aanbieding: schaf e-book en webinar tegelijkertijd aan

Word assertief

Aanbieding

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.