Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Gevoel dat je nooit klaar bent met je werk?

Heb je het gevoel dat je dag en nacht met je werk bezig bent? Niet dat je het vervelend vindt, maar toch. Er zijn taken die je met heel veel plezier doet en dat maakt je werk zo leuk terwijl je aan andere taken minder plezier hebt omdat deze er gewoon bij horen. Tja, zo is het nu eenmaal. Toch zit het je dwars. Je voelt je vaak opgejaagd. Of je partner roept: nou je wordt al een soort van workaholic.

Ben je de enige die overwerkt?

Vaak heb je het gevoel dat je de enige bent die tot ‘s avonds laat en in de weekenden aan het werk is. Je bent in de weekenden regelmatig op je werk te vinden om werk voor te bereiden, op te ruimen, werk af maken wat is blijven liggen wat je thuis niet kunt doen. Aan anderen zie of merk je zelden tot nooit dat ze veel energie in hun werk stoppen en het lijkt erop dat ze hun werk op tijd en goed afhebben. Je vraagt je met enige regelmaat af wat je verkeerd doet. Hoe kan het dat dit jou niet lukt?

Nooit klaar met je werk?

Training timemanagement

Wil je een training timemanagement volgen? Dat kan individueel en in de groep! Bekijk alvast de leerdoelen timemanagement!

Training timemanagement

Doe de test!

Wil je snel jouw leerdoelen ontdekken wanneer het over effectief tijdbeheer gaat? Doe de online test en je krijgt gratis een rapport in jouw mailbox. Wil je direct van start gaan? Klik dan op onderstaande link!

Doe de online test!

E-book: hoe ga je met jouw tijd om?

Wil je echt anders met je tijd omgaan? Ben je bereid om fundamentele keuzes te maken? Wil je leren om stress of uitputting te voorkomen? Dan is dit een selfmade boek die je daarbij kan ondersteunen.

E-book: hoe ga je met je tijd om?

Wat is er aan de hand?

Ik maak een rijtje met wat er aan de hand kan zijn:

 • Het lukt jou niet om het werk binnen werktijd af te ronden
 • Je hebt een functie die past niet bij je en het kost je veel te veel moeite om alles rond te krijgen
 • Het zou op zich wel moeten lukken om het werk tijdig klaar te krijgen maar je bent zo gruwelijk perfectionistisch dat je er te lang over doet
 • Je hebt gewoon te veel werk
 • Je trekt te veel werk aan en je roept maar al te snel ‘o dat doe ik wel even’
 • Je onderschat de taken die je moet doen en veelal duren ze langer dan je denkt.

Is werk jouw hobby geworden?

Wanneer werk je hobby is komt er gelijk een addertje onder het gras vandaan. Meerdere addertjes zelfs. Ik noem er een paar:

 • Hobbyisten zijn namelijk nooit klaar met hun werk en vinden altijd wel weer iets wat moet of kan gebeuren. Of ze krijgen een lumineus idee dat echt nog even klaar gemaakt moet worden.
 • Perfectionisten zijn ook nooit klaar. Het kan altijd beter en alles is voor verbetering vatbaar. Elke keer als je naar je werk kijkt, ben je toch niet helemaal tevreden en ga je weer een verandering of wijzing doorvoeren. Weet je wat de grootste vijand is van goed? Dat is verbetering.
 • Chaoten of mensen die hun aandacht niet goed bij één onderwerp kunnen houden, dwalen af en zijn minder gefocust op het doorwerken.
 • Er komt een collega voorbij en je hebt een gezellig gesprek. De collega gaat naar huis en jij moet je werk nog afmaken.
 • Je laat je afleiden door dat ene schilderij die scheef hangt wat tijd wordt om het recht te hangen.
 • De rommel om je heen gaat je plotseling irriteren en begint met opruimen. Je werk kan straks ook nog wel.
 • Je bent te toegankelijk voor anderen. Anderen kunnen op elk moment van de dag een beroep op je doen. Jij staat altijd voor iedereen klaar met tips en adviezen en ondertussen blijft je eigen werk liggen.

Training timemanagement

Wij bieden coaching & training gericht op timemanagement voor iedereen die effectiever met zijn tijd wil omgaan.

Training timemanagement

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.