Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Training effectief presenteren / spreken in het openbaar

Training effectief presenteren en spreken in het openbaar voor ieder die regelmatig presenteert, een toespraak of lezing moet verzorgen. Individuele training.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die zijn of haar manier van presenteren verder wil professionaliseren. Er kunnen verschillende motivaties zijn die je doen besluiten een training presentatievaardigheden te volgen.

 • Je hebt nog nooit een presentatie gegeven en je wilt hier weleens wat meer over weten.
 • Je vermijdt het geven van presentaties.  Je ziet er tegenop, want hoe pak je het aan? Liever blijf je op de achtergrond, maar je beseft dat je niet weg kunt blijven lopen. Vandaag of morgen word je voor het blok gezet.
 • Je hebt nog nooit gepresenteerd, want je hebt last van spreekangst. Alleen al de gedachte om voor een groep te staan boezemt je al angst in. Het maakt niet uit of dit voor een grote zaal, een paar collega’s of zelfs een gesprek met jouw baas is. Je komt niet meer uit jouw woorden en je bent op slag vergeten wat je wilde zeggen. Slapeloze nachten heb je ervan.
 • Je geeft al presentaties, maar je hebt het idee dat jouw presentatie niet(goed)overkomt. Jouw publiek dwaalt al snel af en ook jouw boodschap blijft niet goed hangen. Je wilt graag wat meer tips en tricks hebben hoe je een goede presentatie geeft.
 • Je geeft al jaren presentaties, maar je vertrouwt te veel op routine. Je verandert weinig aan jouw presentatie en ook jouw anekdotes zijn enigszins gedateerd. Een frisse blik kan jouw presentatie levendiger maken en meer van deze tijd.
 • Je geeft al jaren presentaties, maar je wilt graag een toppresentator worden. Je wilt weten hoe je je nog meer thuis voelt in jouw eigen presentatie. Kortom de fijne kneepjes van het vak. Want het wordt maar al te vaak vergeten: presenteren is echt een vak.

Leerdoelen presenteren of spreken in het openbaar

Of het nu gaat om presenteren van jouw bedrijf, organisatie, producten of diensten of om een toespraak die je moet houden voor jouw medewerkers of klanten: bij de trainingen van De Steven staat jouw situatie centraal en jouw leerdoelen zijn uitgangspunt voor de training. Daarom kun je de training presenteren en spreken in het openbaar zelfs gecombineerd volgen. Heb je vragen? Of wil je graag advies? Neem gerust contact met ons op.

Onderstaand tref je enkele uitgewerkte doelen voor de training:

Training debatteren

Debatteren kun je leren: hoe dan? Lees meer: training debatteren.

Training effectief presenteren

Presenteren kun je leren middels een zeer gerichte training waarbij de leerdoelen vooraf duidelijk vastgesteld. De training effectief presenteren verzorgen wij voor iedereen die beter wil leren presenteren. 

Wanneer is de training geschikt voor jou?

Vrijwel iedereen die een toespraak wil houden voelt zich nerveus of onzeker. Het kan zijn dat je bang bent om te zweten, te blozen, te trillen, dat jouw stem blokkeert of om iets verkeerds te zeggen, dom over te komen of om de aandacht van jouw toehoorders te verliezen. Het zijn de bekende symptomen bij spreken in het openbaar. Waarom zou je de training willen volgen?

 • je moet een belangrijke toespraak of presentatie houden over jouw bedrijf en je wilt deze kans optimaal benutten
 • je moet een presentatie houden in een offertetraject of aanbestedingstraject en je wilt de opdracht graag binnenhalen
 • je wilt voorkomen dat de presentatie onvoldoende uit de verf komt door de druk die je ervaart
 • je wilt jouw presentatievaardigheden verbeteren
 • je wilt zelfverzekerd overkomen tijdens het houden van een toespraak
 • je wilt jouw spreekangst overwinnen

Training presenteren

Inhoud

De leerdoelen zijn leidend voor de training maar om je een indruk te geven. De volgende onderwerpen kunnen aan de orde komen.

 • de voorbereiding van een toespraak / presentatie
 • zichtbare expressie (lichaamshouding, gebaren, mimiek, oogcontact)
 • hoorbare expressie (stemgebruik, intonatie, luidheid, verstaanbaarheid, tempo)
 • duidelijk en overtuigend spreken
 • spreekangst
 • omgaan met stress

Aanpak en werkwijze

Bekijk werkwijze en duur.

1 daagse training

Vijf keer per jaar verzorgen wij de training Spreken in het openbaar of effectief presenteren in kleine groepjes te Hoogeveen of Amersfoort.

 • Kleinschalige aanpak
 • Veel oefenruimte
 • Snel resultaat

Meld je tijdig aan dan weet je zeker dat er plek voor je is.

1 daagse training

Kennismaken via webinar

Wil je met ons wat diepergaand kennismaken? Of een indruk krijgen hoe wij een training presenteren verzorgen?

Schrijf je dan in voor onze webinar over ‘effectief presenteren’ of 'spreken in het openbaar' en je kunt deze kijken op ieder tijdstip dat jou goed uitkomt.

Bovendien kun je al wat tips opdoen om jouw speech of toespraak te optimaliseren.

Inschrijven?

Spreken in het openbaar: training en coaching

In deze training ervaar je dat je met meer gemak en met meer resultaat kunt spreken in het openbaar. Je leert de sterke en voor verbetering vatbare punten kennen van jouw eigen spreekstijl. Aan de hand van deze punten werk je toe naar optimale verstaanbaarheid.

Duur van de training

Bekijk werkwijze en duur.

Inhoud

Aan de hand van verschillende opdrachten wordt een Persoonlijk Spreekprofiel  opgesteld. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is…we gaan op zoek naar jouw persoonlijke stijl, er wordt niet gestreefd naar één uniforme spreekstijl. Vervolgens kijken we samen naar de wijze waarop jouw sterke punten gebruikt kunnen worden en welke aspecten ontwikkeld kunnen worden. Tijdens de training komen onderwerpen aan de orde als:

 • houding, adem, stemgebruik, articulatie, spreeksnelheid, resonans. Je gaat experimenteren met jouw spreekgedrag om jouw eigen mogelijkheden te ontdekken en te verruimen.
 • de voorbereiding van een toespraak / presentatie
 • zichtbare expressie (lichaamshouding, gebaren, mimiek, oogcontact)
 • hoorbare expressie (stemgebruik, intonatie, luidheid,verstaanbaarheid, tempo)
 • duidelijk en overtuigend spreken
 • spreekangst, omgaan met stress

Training spreken in het openbaar

Jezelf presenteren

Jezelf leren presenteren? Dat kan ook via onze training zelfpresentatie. Vind je het lastig om jezelf te presenteren bijvoorbeeld tijdens het verkoopgesprek, acquisitiegesprek, sollicitatiegesprek, vergadering, werkoverleg? Wil je leren om overtuigend over te komen en wil je je trefzeker voelen wanneer je je moet presenteren?

Training zelfpresentatie

Werkwijze en duur

Zowel de training presenteren als spreken in het openbaar voeren wij uit op een drietal manieren:

 • Individueel

  De training kan individueel worden uitgevoerd. Kun je op individuele basis leren spreken in het openbaar? Ja, dat kan! Tijdens de training nemen wij jouw speech, toespraak of presentatie als uitgangspunt.  In een aantal sessies bouwen we samen de speech op. Het daadwerkelijk voorbereiden en houden van een toespraak of presentatie is onderdeel van de training. De training bestaat uit een aantal blokken, zodat je tussendoor thuis kunt werken aan jouw vaardigheden door vooral veel te oefenen. Goed presenteren kun je vooral leren door veel te doen. Door tussen de blokken voldoende feedback te geven en steeds opnieuw te oefenen krijg je meer inzicht in jouw eigen presentatievaardigheden. Je zult merken dat je hierdoor meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor zelfverzekerder overkomt.

 • 1 daagse training in de groep (open inschrijving)

  Zowel te Amersfoort als in Hoogeveen verzorgen wij een 1 daagse training op basis van open inschrijving. Je kunt zich aanmelden voor deze training op individuele basis. Geschikt voor bedrijven en particulieren. Meer weten? Bekijk actuele data via de trainingskalender.

 • Incompany training

  Zijn er meerdere personen in jouw organisatie die een presentatietraining of die een training spreken in het openbaar willen volgen? Neem dan contact met ons op! Wij bieden de training op maat aan.

Training spreken openbaar

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.