Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Leiderschapsprogramma

Leiderschapsprogramma’s voor uw organisatie kunnen wij op maat samenstellen. Belangrijk is dat het programma aansluit  qua leiderschap en stijl bij de behoefte van uw organisatie en bij de fase waarin uw organisatie verkeert. We hebben tal van vormen ontwikkeld die we kunnen inzetten voor uw organisatie zoals:

Leiderschapsprogramma

Training en opleiding

Training en opleiding van uw leidinggevenden of managers gericht op bijvoorbeeld resultaatgericht leidinggeven, persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende, functioneren en beoordelen, coachend leiderschap of resultaatgericht leidinggeven etc. U treft ze allemaal opgesomd onder: leiderschapsontwikkeling.

Coaching

Individuele coaching van de leidinggevende gericht op de eigen persoonlijke leerdoelen en op de leerdoelen in het kader van leiderschap. Waar wij goed in zijn is om persoonlijke ontwikkeling te koppelen aan leiderschapsprogramma's. U kunt uw persoonlijke leerdoelen dus combineren met uw leiderschapsleerdoelen.

En dat in één maatwerktraject.

Leiderschapskwaliteiten

Leiderschapsvaardigheden train je, leiderschapskwaliteiten ontwikkel je. Maar wat zijn leiderschapskwaliteiten precies. Wat is het verschil tussen management vaardigheden en kwaliteiten?

Leiderschapskwaliteiten

Leiderschapsvaardigheden

Leiderschapsvaardigheden zoals: conflictvaardigheden, assertief leidinggeven, gespreksvaardigheden voor personeelsgesprekken, communicatieve vaardigheden etc.

Leiderschapsvaardigheden

Leiderschapsstijl

Hebt u inzicht in uw natuurlijke leiderschapsstijl? Weet u hoe u deze stijl kunt ontwikkelen? Bent u zich bewust van de kracht van uw stijl en wanneer u deze kunt inzetten?

Leiderschapsstijlen

Hoge verantwoordelijkheid

Leidinggevenden hebben een behoorlijke verantwoordelijkheid. Enerzijds moeten zij in organisatiebehoeften voorzien en moeten zij doelstellingen halen. Afhankelijk van waar en aan wie men leidinggeeft moeten ze zich ook zelf kunnen verantwoorden naar hoger geplaatsten binnen de organisatie.

Anderzijds stellen ze mensen aan in hun functie, beoordelen het functioneren van andere mensen, moeten ze in sommige gevallen ingrijpen en mensen ontslag aanzeggen. Kortom: het is een bijzondere verantwoordelijkheid die andere mensen behoorlijk kan raken.

 • Wat voor type leidinggevende bent u?Zelfinzicht en leiderschapsstijl

  Zelfinzicht, reflectie op eigen gedrag is belangrijk in iedere leidinggevende functie. Wat voor impact heeft uw gedrag op uw teamleden en wat voor impact heeft het gedrag van uw teamleden op u. Kortom: u kent u zelf goed, u weet wie u bent, waar uw kracht ligt, wat uw valkuilen zijn. Kortom: zelfkennis is van belang (lees meer: zelfinzicht leidinggevende). U kent uw natuurlijke leiderschapsstijl en u weet deze te hanteren. Wat voor type mens bent u? Wat voor leiderschapsstijl past het beste bij u?
 • Wat voor leidinggevende functie past bij u?

  De eerste vraag is vaak: ben ik geschikt als leidinggevende. Maar stel het antwoord is: JA. Wat voor leidinggevende functie past dan het beste bij u?

  • het hangt er maar van af waar en aan wie u leidinggeeft. In de ene leidinggevende functie moet u kennis hebben van financiën terwijl dat bij een andere functie helemaal niet aan de orde is.
  • In de ene functie moet u beschikken over de vaardigheid om de visie en strategie van de organisatie neer te zetten. In de andere functie is dit geheel of bijna niet aan de orde

  Kortom: bent u leidinggevende op strategisch, tactisch of operationeel niveau?

 • Vaardigheden

  Over welke vaardigheden moet een leidinggevende beschikken? En over welke vaardigheden beschikt u? Lees meer: Vaardigheden van de leidinggevende

Ontwikkeling leiderschapsvorm

Steeds groter wordt de behoefte aan nieuwe of moderne leiderschapsvormen waarbij andere leiderschapsprincipes belangrijk worden. Is uw organisatie daarop toegerust? Zijn uw leidinggevenden daarop toegerust? De tijd van autoritair en patriarchaal waarbij de leidinggevende de lakens uitdeelde is voorbij. Eerder is behoefte aan verbindend leiderschap, authentiek, inspirerend, dienend of natuurlijk leiderschap. Toch zijn dat behoorlijke organisatieveranderingen wanneer u de omslag wilt maken naar nieuwe vormen van leiderschap. Meer weten over diverse leiderschapsvormen?

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Lees je onze nieuwsbrief al?

Wist je dat onze website meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar trekt? En dat MBO-, HBO-scholen maar ook universiteiten de website als ondersteuning gebruiken? Wist je dat sommige webinars verplicht gesteld zijn in bepaalde opleidingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (verschijnt om de 14 dagen).

Wil je onze nieuwsbrief aanbevelen bij collega’s of vrienden? Dat vinden we heerlijk! Gedeelde kennis is dubbele vreugde immers!

Inschrijven nieuwsbrief

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.