Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Impulsief en impulsiviteit is een valkuil

Impulsief en impulsiviteit is een valkuil. Bent u soms impulsief? Dan kunt u wel eens een keuze maken in een plotselinge opwelling zonder dat daar een doordacht plan achter zit. Dat kan een impulsieve aankoop zijn, een toezegging die u doet of een beslissing die u neemt.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Zonder emotie gaat het niet

Impulsiviteit en impulsief is een valkuilKenmerk is dat het altijd om een emotie gaat.  Impulsiviteit duidt op de impuls en op de opwelling.

Wat is er mis mee?

Is er iets mis met een keuze, beslissing die in spontaniteit of in een opwelling wordt genomen? Is er iets verkeerds aan? U zegt: ‘ja dat kan helemaal verkeerd uitpakken’. Dat klopt helemaal. Maar ook doordachte plannen kunnen verkeerd uitpakken.

Besluitvaardig en enthousiasme

Mensen die over de kernkwaliteit besluitvaardig en enthousiasme beschikken, hebben nog wel eens de neiging om in de valkuil impulsiviteit te stappen. Ze zijn dan wellicht net iets te snel of ze hebben de consequentie niet goed overzien van het besluit dat ze hebben genomen. Dus in feite ligt er achter impulsiviteit een prachtige kernkwaliteit. Waar de kracht ligt, daar ligt ook de valkuil altijd op de loer.  

Opgelet met de etiketjes!

Toch is het opletten met het etiketteren van mensen. Zeker in de ogen van iemand die bedachtzaam is en soms maar blijft wikken en wegen alvorens tot een keuze te komen, is iemand al snel impulsief. Alles wat u van een ander vindt, zegt ook iets over uzelf dus.

Leerdoel

Het leerdoel wat er bij hoor is realiteitszin of realisme. Dat bewaart voor onverwachte beslissingen waar u later wellicht spijt van krijgt.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

  • Wat is talent?
  • Wat zijn kernkwaliteiten?
  • Indeling van kwaliteiten
  • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
  • Kwaliteiten in de koelkast
  • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie


 

Zomeraanbieding: persoonlijk ontwikkelpakket

Wil je deze zomer gebruiken als rustmoment om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan is dit voor jou een unieke kans.

Actie van 16 juni t/m 31 juli 2021: 3 e-books over persoonlijke ontwikkeling! Van € 56,85 voor € 39,95.

Zomeraanbieding

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.